Nimelt näitas uuring, et töödeldud liha õhtuks söövad inimesed peavad arvestama, et neil on oluliselt suurem risk südamehaigustesse haigestuda kui neil, kes seda ei tee.

Töödeldud liha võib põhjustada veresoonte lupjumist ja tõsta pulsisagedust. Just nii tekitad südamele lisatööd just öötundidel, kui see peaks puhkama. Seega võiksid miljonid diabeetikud üle maailma elada kauem, kui suudaksid õhtul vältida töödeldud rasvarikkaid sööke nagu näiteks vorstid, sink, burger või lihalõigud.

Selle asemel peaksid diabeetikud parema tervise nimel valima õhtusöögiks just rohelised köögiviljad ning klaasi piima. Miks? Nimelt leiti uuringus seos roheliste köögiviljade ja piima tarbimisel õhtul ning pikema ja tervema eluea vahel. Lisaks nähti sama seost kartuli söömisel hommikul ning täisteratoodete eelistamisel lõunaks.

Seos tuleneb sellest, et kindlate toiduainete tarbimise ajad võivad olla tervisest rääkides täpselt niisama olulised kui seda on toidukordade kogus. Uuringus, milles kasutati 4642 diabeeti põdeva ameeriklase andmeid võrreldi nende toitumist ja tervist pikas perspektiivis. Õhtuti töödeldud liha sööjatel oli keskmisest 74 % suurem tõenäosus südamehaigustesse surra. Südamerisk oli kõrgem ka neil, kes õhtuti saiatoodete ja küpsistega patustada armastasid.

Allikas: The Sun

Jaga
Kommentaarid