Mammoloog-juhtivarsti Gabor Szirko sõnul on kümne aasta jooksul kabinetist saanud kaasaegne rinnakeskus, kus saab abi lihtsamatest rinnamuredest kuni rinnavähi ravini.

„Meie käsutuses on tänapäevased diagnostika- ja ravivõimalused, mis koos pikaaegse kogemusega võimaldavad pakkuda parimat teenust. Tooksin esile, et viimase kümne aastaga on ravi muutunud märksa patsienti säästvamaks ning suure arengu on teinud suhtumine rinnavähiga naise tervisesse kui tervikusse,“ kommenteerib arengut dr Szirko.

„Kui varem oli arsti eesmärk võidelda kogu jõuga vähi vastu, siis praegu hoolitseme patsiendi kõikide vähiraviga seotud vajaduste eest – see hõlmab keha terviklikkuse maksimaalset säilitamist säästvama kirurgia ja plastilise kirurgia vahenditega, vaimse ja sotsiaalse tervise eest hoolitsemist taastusravi, sotsiaaltöö, psühholoogi, viljakusravi ja paljude teiste ravisse integreeritud meeskonnaliikmete abil. Püüame tagada patsiendi igakülgse toe ja informeerituse ravi valikute ja mõjude osas ning olla selles valdkonnas esirinnas.“

Rinnavähi patsientide raviteekonna sujuvamaks ja turvalisemaks muutmiseks on haiglas praegu käimas õde-juhtumikorraldaja pilootprojekt, milles on patsiendil ja tema lähedastel haiglas üks kontaktisik kogu raviteekonna vältel.

Rinna tervise kabinetti võivad pöörduda kõik naised, kes soovivad lasta kontrollida oma rindu või kellel on rindadega seotud kaebused. Rinnauuringut viivad läbi kogenud naistearstid ja ämmaemandad ning vajadusel suunatakse patsient lisauuringutele. Kiiret sekkumist vajavate rinnaga seotud probleemide korral on võimalik teha mammograafiauuring vastuvõtuga samal päeval. Rinnakabinetis saab abi ja õpetust ka rindade iseseisvaks kontrolliks.

Rinna tervise kabineti naistearsti või ämmaemanda vastuvõtule tulemiseks ei ole saatekirja vaja.

Jaga
Kommentaarid