Arst Raj Karan ütles, et üks konkreetne muutus küünes võib tähendada vähki. Konkreetseks muutuseks pidas ta silmas „lahedat triipu” küüne peal, milles pole tegelikult mitte midagi lahedat.

Dr Karan ütles enda TikToki videos: „Tumeda joone tekkimist sinu küünel võib põhjustada paljud asjad: näiteks infektsioon, ravimite kõrvaltoimed, traumad, verehüübed... Ja üks konkreetne põhjus on haruldane nahavähi tüüp, mida nimetatakse melanoomiks või antud juhul küünealuseks nahaaluseks melanoomiks.”

Subunguaalne melanoom on küünte – nii varvaste kui ka sõrmede – all olev nahavähk. Seda on eriti raske varakult avastada ja ravida. Inimesed võivad ekslikult arvata, et neil on küüntel verevalumid või kõige hullem – nad isegi ei märka muutust.

Küll aga tume triip küünel ei ole alati kahjulik. Dr Kan näitas, et ka tal endal on üks tume triip, kuid ta rahustas, et see on tumeda nahaga inimestel üsna tavaline asi. Kuid sellegipoolest soovitas arst pöörduda enda perearsti poole, kui peaksid nägema muutust küüne kuju, värvi või suuruse osas.

Allikas: The Sun