Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) naistekliiniku emadusnõuandla on olnud viimastel nädalatel toeks põgenikuna saabunud noortele emadele ja selgitanud täiendavat abi- ja toetusvajadust. Koos meie enda Eesti emadega oleme saanud Ukraina emasid aidata ja kindlustada, et esimesteks elukuudeks oleks beebile kõik vajalik olemas.

Nii andsime tänagi ühele Ukraina emale üle heas seisukorras, lausa uueväärse vankri ning beebile vajalikke esemeid. Vankri endine omanik, äsja üheaastaseks saanud Nora on just käima hakanud ning liigub nüüd parema meelega omal jalal. Pikematel jalutuskäikudel võetakse edaspidi kasutusele kergkäru. Ema Kadri sõnul sündis Nora ITK sünnitusmajas ning pere kindel soov oli teha annetus just siin haiglas abi saavate Ukraina emade heaks.

Vankri endine omanik Nora koos ema Kadri ja Naistekliiniku sotsiaaltöötaja Marika Lass’iga

Hindame väga meie Eesti emade heatahtlikkust ja südamest tulnud abi. Oleme kõigi nende heategude eest väga tänulikud!

Ukraina emasid saab toetada, annetades Tallinna Põgenikekeskusele. Rohkem infot hetkel vajatava abi kohta leiate veebilehelt Ukraina heaks.

ITK Naistekliinik on Eesti vanim ja suurim sünnitusmaja, kus töötavad kogenud naistearstid ja ämmaemandad. Nii toetamegi Ukraina emasid eelkõige arstiabi ja tervisenõustamisega, kuid oma tööd tehes tuleb meil aeg-ajalt aidata neil leida ka olmelist abi väljastpoolt haiglat.

Kui soovite oma heast südamest tulnud annetuse suunata ITK kõige väiksematele Ukrainast pärit patsientidele, võtke ühendust meie sotsiaaltöötajaga telefonil 620 7394.