Kasuta vananemisvastaseid kreeme

Vananemismärgid tekivad, kui naharakkude aktiivsus väheneb. Sellest tulenevalt tekib naha lõtvumine, nahale ilmuvad pigmendilaigud ja kortsud. Naha seisukorra parandamiseks tuleks naharakke turgutada õigete hooldusvahendite abil. Hüaluroonhape on aine, mida leidub ka nahas ja mis tagab naha elastsuse.

Vananedes hüaluroonhappe tootmine rakkudes väheneb. Ja seetõttu tuleks valida selline hooldusvahend, mis sisaldab seda imelist ainet. Lisaks sellele oleks hea, kui su nahahooldusvahend sisaldaks ka C-vitamiini ja kollageeni. Kindlasti tuleks vananemisvastast hooldusvahendit valides kinni pidada ka oma nahatüübist. Ja selleks, et kreemide toime oleks kõige parem, ei tohi ära unustada vajalikku iluund, mille jooksul saavad naharakud uueneda.

Toitumine ja sport

Nahk võib kiiremini vananeda stressi tõttu. Selleks, et seda piirata, tuleks süüa antioksüdante sisaldavaid toite. Viinamarju, rohelist teed, musta šokolaadi, kala jne. Rafineeritud suhkru ja alkoholi tarbimist, mis kiirendavad naha vananemist, tuleks aga vähendada. Tervisliku ja tasakaaluka toitumise kõrval ei maksa ära unustada ka vee joomist, mis on kasulik nii tervele organismile, kui nahale. Füüsiline aktiivsus aitab aga ennetada naha vananemist, lõtvumist ning kortsude teket. Jooksmine, ujumine ja treening üleüldiselt aitavad stimuleerida vereringet ning parandada naha seisukorda.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid