Lühike vastus: oleneb. Kaasaegse geellaki keemiline koostis on praktiliselt kahjutu. "Oluline on märkida, et poolpüsivad tooted küüntele – nagu geellakk – ei kahjusta teie küüsi. Tegelikult võib see aidata kaitsta sinu naturaalseid küüsi keskkonnamõjude eest," ütleb Heather Reynosa.

Miks siis küünte tervis nii sageli geelmaniküüri all kannatab? Reynosa märgib, et üheks põhjuseks võib olla laki agressiivne ja/või jõuga viilimine, mis võib küüne tervist kahjustada.

Ja veel üks asi – ära jäta geelmaniküüri küüntele kunagi kauemaks kui kaheks kuni kolmeks nädalaks. Isegi kui see näeb veel hea välja. "Suurim risk geelmaniküüri jätmisel kauemaks kui kolmeks nädalaks seisneb selles, et lisaraskus võib hakata küüneserva riivama, põhjustades küünealuse rebenemist," ütleb Reynosa.

Millal geelmaniküürist pausi teha?
Märgid, mis viitavad, et küüned vajavad lakkimisest pausi, hõlmavad küünealuste lõhenemist ja koorumist, küünte hõrenemist, kuivust ja valgeid laike. Kui sul esineb mõni neist sümptomitest, võib olla õige aeg mõneks ajaks paus teha.

"Kui küüned on muutunud liiga kuivaks ja naha lõhenemine/koorumine on märgatav, lõika küüned ja nahad ära ja kanna küünenahaõli puhastele küüntele umbes nädal aega," soovitab Reynosa.

Allikas: Real Simple