Kõige tähtsam leevendusmeede on apteekri sõnul allergeenide ehk õietolmu eemaldamine ninast ja silmadest, et nad ei tekitaks edasisi vaevusi. Kõige lihtsam ja kiirem viis selleks on silmade ja nina loputamine. “Silmade loputamiseks võib kasutada vett või isotoonilist soolalahust, kui selle jaoks on võimalus. Hea oleks kaasas kanda silmatilkasid, mida saab koheselt kasutada kui silmad hakkavad vett jooksma või kipitama ning parasjagu neid veega loputada ei ole võimalik,” õpetas Baar.

Kui nina on kinni ja tilgub soovitab apteeker kasutada mereveebaasil ninatilku. “Neid on kahte tüüpi - ühed, millest tuleb pihustusega üks doos vedelikku ja teised, mida pihustades on vedeliku juga ühtlane. Just ühtlase pihustusjoaga tilgad sobivad allergia puhul nina loputamiseks paremini,” selgitas Baar.

Lisaks võib ninaturse vähendamiseks kasutada erinevaid ravimeid, kuid laste puhul soovitab apteeker neid pigem vältida või kasutada lühiajaliselt, mitte üle 2-3 päeva. “Laste puhul tasuks enne allergia ravimite kasutamist konsulteerida arstiga, et olla kindel, kas lapsel on allergiast tingitud sümptomid või külmetus,” rõhutas Baar.