LG tehnikaeksperdid selgitavad, kuidas suvehooaja saabudes talveriided võimalikult efektiivselt ja kiiresti ära pakkida.

Peske rõivaid enne ladustamist

Riided, mida me tavaliselt talvehooajal kanname, lähevad suvekuude eel kappi seisma umbes kuueks kuuks. Seetõttu on soovitatav need enne “talveunne” panemist läbi pesta. Kui aga peres on mitu inimest, siis võib see olla väga aja- ja ressursikulukas ettevõtmine. Sellistel puhkudel on hea kasutada suure mahutavusega pesumasinaid, mille pesumaht on kuni 10,5 kilogrammi ning sügavus vaid 56 cm. Soovitatav on kasutada madalat või 20 kraadist temperatuuri, et eemaldada tõhusalt plekke ning vältida riiete värvimuutmist.

Suureks väljakutseks on villaste riiete ja sulejopede pesemine

Enne villaste sokkide ja kampsunite kapipõhja pakkimist tuleks need ära pesta spetsiaalselt villaste rõivaste pesemiseks mõeldud külma vee programmiga. Pärast pesemist soovitatakse need kuivamiseks laotada horisontaalselt, kuna riidepuul rippudes võivad villased riided kaotada oma kuju ning venida. Villaseid rõivaid võib kuivatada ka trummelkuivatis, millel on kahe vaheldiga kompressor ja vaheldimootor. Tänu madalale temperatuurile kuivatab selline kuivati riideid õrnalt ning aitab vähendada rõivaste kokku tõmbumise ohtu.

Ebameeldivate juhtumite vältimiseks tuleb enne sulejope pesemist lugeda põhjalikult jope sees olevat hooldussilti, et selgitada välja, kas jopet saab pesta kodus või ainult keemilises puhastuses. Kui jopet on lubatud kodus pesta, siis tuleks seda teha leiges vees ja vähese pesuainega. Kindlasti tuleks kasutada ka õrna pesutsüklit ning lisada sellele üks lisaloputustsükkel, et eemaldada kõik pesuainejäägid.

Tee kapis suurpuhastus

Enne riiete ära pakkimist on soovitatav need ka sorteerida. Rõivad, mis ei sobi, ei tundu asjakohased või ei paku enam rõõmu, võiks annetada näiteks heategevuseks. Nii on võimalik tekitada kappi rohkem ruumi ning rõõmustada sellega kedagi, kellel neid asju rohkem vaja läheb.

Õige ladustamine

Rõivaste efektiivseks ladustamiseks on soovitatav kasutada suletud tüüpi kaste, mis ei kogu niiskust ja tolmu ning on kergest teisaldatavad. Riideid ei tohiks pakkida väga tihedalt, kuna need võivad kortsuda ja kaotada oma kuju ning see muudab raskeks vajalike rõivaste ülesleidmise. Samuti tuleks hoiukastides riided sorteerida tüübi järgi, et kõik sarnased rõivad oleksid ühes kohas. Riidekarpidesse on soovitatav panna ka meeldiva aroomiga parfüümikotid, et talvehooaja eel rõivad ei näeks mitte ainult head välja, vaid ka lõhnaksid hästi.