1. Liiga suur pesukogus masinas

Vaieldamatult parim nõuanne, kuidas vähendada riiete kortsumist, on masinasse õige pesukoguse laadimine. Nimelt takistab pesumasina kui ka kuivati suure kogusega ülekoormamine riiete vabalt ringlemist masinas. Nii surutakse pesu ajal riideesemed ülemäära kokku ning kangad kipuvad rohkem kortsuma. Seega pole mõistlik masinat täiesti pilgeni täis laadida, isegi kui see tundub nagu kõige loodussäästlikum samm.

2. Sa ei eralda eri riidematerjale

Täpselt nii nagu eraldaksid värvilise pesu valgetest, on mõistlik jaotada üksteisest lahku ka kerged ning rasked kangad. Nii väldid olukorda, kus õhukesest materjalist triiksärk kortsub pesumasinas raske materjali — näiteks teksa all. Eraldades erineva kaaluga kangad annad riietele ruumi masinas vabalt ringelda ning seega vähem kortsuda.

3. Pesed riideid liiga kõrgel temperatuuril

Kuum vesi ning kõrge tsentrifuugi kiirus ei suurenda ainult materjalide kortsumist vaid tegelikult võimendab ka kangakiudude kulumist. Pestes riideid madalamal temperatuuril ning tsentrifuugi kiirusel, pikendad rõivaste eluiga: väldid kanga kortsumist, riiete kokkutõmbumist ning värvi hajumist.

4. Riided jäävad masinasse üleliia kauaks

Sageli unustame teiste tegemiste kõrvalt riided mõneks ajaks pesumasinasse või kuivatisse. Märjad või niisked riideesemed hakkavad aga masinas kohe kuivama ning vaikselt kortse sisse võtma. Seega võta võimalusel riided masinast välja kohe pärast pesutsüklit ning raputa neid enne riidepuule või kuivatusrestile asetamist. Ka pärast kuivatustsüklit on arukas esemed asetada kohe riidepuule või kokku voltida, et rõivad hoiaksid paremini oma ilusat kuju.

5. Veeaur on ootamatu abiline

Mida teha aga siis, kui riideese on juba kuivanud, kuid kortsujooned ikka nähtaval? Aseta rõivatükk riidepuule ning pane tööle dušš või pritsi kangale õrnalt vett peale. Niiskus aitab riideesemel sirgeneda ning võtta taas oma algne kuju. Samal loogikal toimib ka tegelikult populaarsust koguv rõivaauruti, mis on kiirem, reisisõbralikum ning käepärasem kui triikraud. Aurutid sobivad ideaalselt pehmete ning õrnade tekstiilide käsitsemiseks.

6. Eeldad vanast pesumasinast liiga palju

Tänapäeval on tegelikult juba pesumasinaid ning kuivateid, mis on spetsiaalselt disainitud selliselt, et need tagaks pesu lõpuks vähem kortsunud pesu. Nutikatel masinatel on näiteks triikimis- või siis hoopis aurufunktsioon, mis lisab pesutsükli lõpus masinasse auru, mis oluliselt vähendab riiete kortsumist. Taolise masinaga on kusjuures võimalik riideid auruga värskendada ning “triikida” ka ilma tervet pesutsüklit läbimata.

Kuigi triikimisele on palju alternatiive, tuleb tõdeda, et klassikaline triikraud tagab alati parima viimistluse ning suudab eemaldada nii õrnadest kui raskematest materjalidest ka kõige tülikamad kortsud.