Naised saavad tänu sõpradele enda ümber sotsiaalse tugivõrgu. Kui naise enda suhe on puntras, on sõbrad need, kelle poole pöörduda ja kes aitavad lahkumineku korral jälle pea püsti ajada, kontsakingad jalga panna ning eluga edasi liikuda.

Kui lähedased sõbrad lahutavad, heidab naine paratamatult kriitilise pilgu ka oma suhtele. Lahutus on nagu nakkushaigus, mis levib 75% tõenäosusega. Jah, just nii suur oht varitseb neid paare, kelle sõbrad läksid lahku. Sõprade lahutusel on doominoefekt ja seda tuleks käsitleda nagu haigust, mis levib kollektiivse nähtusena palju kaugemale neist, keda see otseselt puudutab. Ärevusest ei jää puutumata ka lahutajate sõprade magamistoad.

Sõprade lahkuminek kui doominoefekt

Kui „armastuse etalon“, „esipaar“ läheb lahku, on see eriti suur šokk. Naistel tekib küsimus, kas päris armastus on üldse olemas. Kui esipaaril ei olnud lapsi, siis tundub nende uus elu veelgi ägedam: naine iseseisvub, rajab oma käe järgi uue pesa, temast õhkub rahulolu. See aga tekitab palju rahulolematust neis naistes, kellel on mees kodus olemas.

Meeste puhul on lihtne: kui 80% suhtest on okei, siis see vildakas 20% neid ei sega. Naiste puhul on vastupidi: kui 20% võiks justkui parem olla, siis see 80% hästi toimiv osa ei mängi enam nii olulist rolli. Suhte lõpetamine on keeruline hingesügavustes sobramise protsess ja otsusele jõudmine võib võtta kuid või suisa aastaid.

Suhte punastel lippudel on selge muster. Naised on need, kes ostustavad, et aitab küll, ja vajutavad päästikule! Ameerikas lõpetatakse 70% abieludest naiste poolt. Ülikooliharidusega naiste hulgas on see suisa 90%. Inglismaal tõusis lahutuste arv 2019. aasta pandeemia tuules 34%. Lahutuspäringute arv advokaadibüroodes hüppas üles 122%. Veelgi suurem lahkuminekute arv puudutab paare, kes ei ole abielus. „Teeme pausi“ on uus trendikas ettepanek. Naiste kõrghariduse keelamine ei ole siinkohal muidugi lahendus.

Lahutused olid enne 1914. aastat erakordselt haruldased. Ainult 1 paar 450-st valis lahkumineku. Moodsat lihtsalt käimist ja vabas suhtes olemist ei eksisteerinud. Praeguseks on paaridel valikuvabadus ja lahutuse põhjuseks ei pea olema midagi enamat, on pigem tavaline, kui lahkuminek „ei ole kellegi süü“. Naistel on suhte alguses kõrged ootused ja suhte lõpus suured pettumused. Nende emotsionaalsed vajadused tunduvad nagu hääled kõrbes.

Tahtmata mehi kuidagi diskrimineerida, tuleb tunnistada, et naised on enamasti emotsionaalselt intelligentsemad ehk tundlikuma emotsionaalse radariga. Naised märkavad suhte nüansse ja dünaamika muutusi ning lehvitavad punaseid lippe. Enamasti on suhetes need naised, kellel on oma mehega probleem, mis vajab lahkamist. Targad naised viivad suhtepusad professionaali kabinetti kompromisslahendusi otsima. Meestel on aga justkui kõik enam-vähem hästi.

Lahkuminek toob pea alati endaga kaasa murtud südameid. 27% naistest ja suisa 39% meestest kahetsevad hiljem oma otsust edasi liikuda. Teadlased alarmeerivad, et peaksime tegelema lisaks enda probleemidele aktiivsemalt ka sõprade omadega, et lahkuminekute nakkushaigust piirata. Siis ei ole hiljem nii palju kahetsusi rutakate otsuste tegemise pärast. Eriti kui ajendiks oli lähedaste sõprade lahkuminek ja enda suhe oli tegelikult toimiv.

Väldi lahkuminekute nakkushaigust – sõida suhtes põhjagaasiga

Mis see põhjagaasiga sõitmine endast kujutab? Väga hea küsimus. See on sedalaadi suhe, kus ei hoita oma emotsioone, mõtteid ja soove vaka all. Selle asemel lastakse kõik Pandora laekast välja. Teame-teame, väga ebaeestlaslik käitumine! Rahulolematust põhjustavate tunnete pudelisse kogumine ei tee ühelegi suhtele head. Naised räägivad oma sõbrannadele kõik ära, mehele aga vaid väikese osa. Suhte alguses ollakse teineteisega avatud, ent ajapikku kaugenetakse. Kui teha suhte alguses otsus olla teineteisega alati aus, olgu see nii ebamugav kui tahes, siis lahendatakse kogu aeg väikeseid probleeme. Teemad ei jõua suureks ja lahendamatuks kujuneda.

Hinnangud sobivad ainult konkurssidele, mitte suhetesse

Olge teineteisega aus ja avatud. Üks suurimad suhteapse on hinnangute andmine. Ükski mees ei kuule, mida naine ütleb pärast avalauset stiilis: „sinuga ei ole mõtet rääkida“, „ sa oled tundetu“, „sa ei saa niikuinii aru“... Süüdistused tekitavad põlgust, viha ja kaugenemist. Vestlus kulgeb teistel alustel, kui hinnanguid mitte anda. Kohe mitte mingil juhul ja mitte kunagi! Selle asemel tuleks selgitada, miks ja mis sind häirib ja kuidas sulle meeldiks, et olukord laheneks.


Esimene asi, mis suhtest kaob, on erootilisus ja kirg

Tegelike igapäevaste väikeste erimeelsuste allasurumine lööb tugevalt sisse ka magamistuppa. Paaride 80% suhte rahulolu reegel aitab suhtes lähedustunde ja seksi elus hoida. Ükski suhe ei ole pilvitu. Kui 80% suhtest on hästi ja ülejäänud 20% osas ollakse teineteise vastu aus ja avameelne, siis on kaitsekiht sõprade lahkumineku doominoefekti vastu olemas. Lahendamata pinged ehitavad voodisse oma müürid ja seks ei pääse neist kuidagi läbi.

Vallatut pealehakkamist ja orgasmilisi naudinguid!

Jaga
Kommentaarid