1. Riided ei lähe enam selga. Pead oma lemmikteksade nööbi sulgemiseks voodile pikali heitma ja alles paar kuud tagasi kantud seeliku küljeõmblused lubavad iga hetk rebeneda.

2. Su ema pöörab sellele tähelepanu. Emad on äärmiselt taktitundelised inimesed, kes ei taha mingil juhul oma lapse tundeid riivata, nii et kui isegi su ema hakkab vaikselt vihjeid tegema, on see selge märk, et oled end käest lasknud.

3. Sul pole energiat. Tunned end pidevalt uimase ja väsinuna, tahaksid iga päev koju jõudes lihtsalt magama heita ja su suhtumine elusse on negatiivsem kui enne.

4. Arst soovitab. Kui ka su arst vihjab, et mõnes su tervisehädas võib olla süüdi tõusnud kehakaal, siis tasuks seda tõsiselt võtta.

5. Sa väldid peegleid. Tunned end oma kehas ebakindlamalt kui varem, riided ei istu nii nagu sa tahaks ja kõik peeglid teeksid sind justkui ise paksemaks. Ära süüdista peegleid, astu kaalule.

6. Su kehamassiindeks viitab ülekaalule. Oma KMI saad arvutada siin!

7. Kaalunumber on tõusnud. Me ei soovita sul pidevalt end kaaluga hirmutada, aga kui su kaalunumber on oluliselt tõusnud, on see selge vihje, et oled kogunud endale pisut liigset “polstrit”.

8. Sa ei tea, mida ja kui palju sa sööd. Sa ei jälgi kilokaloreid ega portsjone ning sul pole vähimatki aimu, kui palju rasvu ja suhkrut sa päeva jooksul tarbid. Nii on lihtne üle piiri minna, nii et peatu hetkeks ja vaata oma kaalunumbrit.

9. Sa ei mahu enam ära. Võid süüdistada pesumasinat, kui see su kampsuni tillukeseks tõmbas, kuid vaevalt nüüd köögitoolid aegamisi kahanema hakkasid või vann kitsamaks muutus.

10. Kõhutunne ütleb nii. Kuula, mida su keha tahab sulle öelda — tihti polegi tarvis mingeid muid märke, vaid kui sa ise tunned, et oled kaalus liialt juurde võtnud, võid end usaldada.

Allikas: allwomenstalk.com