1. “Mu kass on maailma naba!”

Ta hilineb tööle, sest ei raatsinud oma kassi üksinda jätta. Ta käib ringi ja näitab kõigile telefonis pilte oma kassist. Ta tööarvuti taustapildiks on tema enda kiisu ja ta mõtleb, miks küll keegi teine ei tahaks sama pilti enda arvutisse. Kui sa küsid, kuidas tal läheb, siis enne kui arugi saad, kuulad sa lugusid sellest, kuidas läheb tema kassil.

2. “Minu kass magamas, söömas, päikese käes peesitamas, kapi otsa ronimas, teki alt piilumas, piima limpsimas, hiiri luuramas, lilli nuusutamas, aknast välja vaatamas, pastakaga mängimas… ”

Iga kord kui sa Facebooki avad, on seal uus pilt tema kassist, selle peale võid või mürki võtta!

3. “Ära karda, ta ei hammusta!”

Pole vahet, kas koer on imetilluke või vasikasuurune ja kui kuri see koer välja näeb — kuna ta pole enda omanikku iial hammustanud, on too veendunud, et ta loomake ei hammusta ka kedagi teist. Talle ei lähe absoluutselt korda, kas sa pelgad ta koera või mitte, sest “ta ju ei hammusta”.

4. “Mu kutsu ei vaja jalutusrihma!”

Omanik võib ju kindel olla, et tema koer ei jookse kuhugi ja püsib sõnakuulelikult ta kõrval. See võibki nii olla, kuid pelglikud inimesed peavad selliste koerte tõttu teise tänavasse keerama, autojuhid hoogu maha võtma ja eriti valvsad olema ja olgem ausad — küllalt on juhtumeid, kus koer otsustab siiski heast peast minema joosta ja mõnd õnnetut ettejääjat purema hakata.

5. “Jalutaks õige sinna mänguväljakule!”

Sina lähed oma vaevu kõndima õppinud põnniga mänguväljakule aega veetma, kuid järgmisel hetkel on kohal keegi oma üüratu koeraga, kes on võimeline puhtalt liiga kõvasti hingates su lapse pikali lükkama. Lisaks sellele kehtib lastel nüüdsest jooksukeeld, sest niipea kui mõni neist julgeb mänguhoos veidi kiiremini sammuda, hakkab koer teda taga ajama. Mida ütleb omanik? “Ärge kartke, ta tahab lihtsalt mängida!”

6. “Meil on kutsikas! Vaadake, kutsikas! Meie oma! Kutsikas! Nägite juba? KUTSIKAS!”

Tavaliselt on selleks noorem paar, kes otsustab, et lapsi veel ei tahaks, aga ühise looma jaoks jagub armastust küll. Tõenäoliselt on nad võtnud kalli tõukoera, keda tuleb veel eriti palju demonstreerida, nii et seni kuni kutsikas on väike ja nunnu ja uus, upub Facebook tema piltide alla ja koer tuleks paariga isegi klubisse kaasa, kui see vaid lubatud oleks. Millegi pärast siis, kui koer vanemaks saab, kaovad ka pildid ja kaob vaimustus… kuni paarike endale uue hobi leiab.”

7. “Anda ära 7aastane armas loomake!”

Pole midagi hullemat loomaomanikust, kes kasvatab hoole ja armastusega koera-kassi ja otsustab siis, et enam ei taha. Sündinud lapse allergia on üks asi, kuid kui perekond tahab lihtsalt kolida, reisida või loomast vaba olla ja loovutab seetõttu looma, kes on talle aastaid lojaalne olnud… Meil ei jagu sõnu.

8. “Anda ära pooleaastane loomake!”

Ta annab samamoodi oma looma ära, kuid tema põhjenduseks pole mitte kolimised ja elustiilimuutused, vaid lihtne: “Me ei sobi omavahel.” Enamjaolt juhtub nii kassidega. Inimene võtab endale kassi, lootuses, et saab teda kaisutada ja nunnutada, palju ise tahab, kuid avastab siis, et kassil on samuti oma iseloom ja omad soovid-tahtmised. “Kass ei tahagi kogu aeg mulle sülle tulla ja teritab veel tapeedil küüsi ka? Tuleb ära anda!”

9. "Minu väike aksessuaar!"

"Prismasse piima ostma? Parem võtan oma kutsu käevangu." Kuhu ta ka ei läheks, on imetilluke koerake tal süles. Vaene loom!

10. "Oi, tibuke, kas sa igatsesid mind?"

Ta läheb terveks päevaks tööle ja koer jääb kortermajja haukuma ja ulguma. Pole vahet, kui palju naabrid kaebamas käivad, vastu tuleb vaid lihtne: "Aga sinu tited nutavad ka!"

Kallis lugeja, milliste halbade loomaomanikega sa veel kokku oled puutunud?