Paul Parker sai selle väärtusliku asjakese oma emalt Janetilt, kes 2008. aastal 69 aasta vanuselt siit ilmast lahkus. Nüüd esitleb mees jõulupuud esimest korda oma kodus.

„Ema pidas seda oma eluajal väga kalliks ning mu isa Grahame on rahul, et ma perekonna traditsiooni elus hoian,“ rääkis 45-aastane matemaatik. „See küll ei näe suurem asi välja, kuid olnud osa meie jõulupidustustest juba nii palju aastaid,“ lisas ta.

Pauli vana-vanatädi Lou ostis tehisjõulupuu 1886. aastal ning pärandas selle 1940. aastatel oma lemmikule – Janetile, kui viimane oli alles laps.

Puu on valmistatud rohelisest raffiakiust ning on 35 cm kõrge. Puul ripuvad keerubid ning Neitsi Maarja ja Kristuse kujukesed. Esmalt kinnitati selle ehtsust Londonis ning on nüüd kantud ka Guinnessi maailmarekordite hulka kui maailma vanim tehisjõulupuu.

„Puu maksis (kuninganna) Victoria ajal ostes vaid kuus penni,“ lausus Paul. „Selleks ajaks, kui eksperdid olid selle 2005. aastal ära hinnanud, tõusis väärtus 1000 naelani.“

„Kuid sellisele asjale hinna panemine on täiesti naeruväärne. Maailma vanima jõulupuuna ei ole talle väärilist vastast.“

Allikas: metro.co.uk