1. Suhtle kõigiga, ka nendega, keda sa ei tea

Tavaliselt istud sa firmapidudel oma tuttavas seltskonnas ja virisete võidu selle üle, kui halvasti kõik on. Ära ole hädapätakas — tõuse püsti ja mine tervita naaberlaua kolleege, kelle nägusid sa küll näinud oled, kuid nimesid veel ei tea. Saa tuttavaks võimalikult paljudega, et kui järgmine kord saadab Priit sulle meili, tead sa, kes see tegelikult on.

2. Piirdu kahe kokteiliga

See peaks olema üsna iseenesestmõistetav, kuid siiski tuleb meelde tuletada, et enda mälukasse tõmbamine ja idioodiks tegemine ei aita kuidagi su töösuhetele kaasa. Küll aga vallandamisele.

3. Jäta tagumikuhööritamine klubi jaoks

Meelad ja vallatud tagumikuväristamised ja puusade hööritamised ning eelkõige Miley Cyruse imiteerimised jäägu selliste pidude jaoks, kus su boss sind ei näe!

4. Ära riietusega üle piiri mine

Pea meeles — sa lähed inimeste sekka, kellega sa iga päev kontoris koos oled. Nad ei taha peol näha su kanni kleidi alt välkumas või tisse rinnahoidjast välja vupsamas! Jää sündsuse piiridesse, eks!

5. Ära noruta üksi nurgas

Kui märkad, et oled üksi jäänud, liitu lähima seltskonnaga, kus on mõni tuttav nägu ees ja kes tutvustab sind ka teistele. Võimalusel võta peole kaasa oma kaaslane, soovitavalt keegi, kellel jutt jookseb ja kes suudab suurema vaevata  kõik kolleegid sinuga tuttavaks teha. Kedagi ei huvita inimesed, kes terve õhtu üksinda laua ääres konutavad ja veini rüüpavad.

6. Vali kaaslast hoolega

Ära kuritarvita tööandja head tahet! Kui sul on võimalik jõulupeole kaaslane tuua, siis olgugi see ÜKS kaaslane, mitte tema + tema kolm last.

7. Ära räägi oma isiklikust elust

Jäta kodused mured koju ja suhtedraamad ukse taha, kui peole lähed. Kolleegid ei pea teadma, milline tõbras su lapse isa on või kui väga sa vihkad oma ämma.

8. Jäta kolleegide nimed meelde!

Kui sind on õhtu jooksul kaks korda tutvustatud Andresele, aga sina nimetad teda vestluse käigus järjekindlalt Teeduks, saab sinu hüüdnimeks alates sellest hetkest “tropp!”

9. Ära õgi!

Me saame aru — kõht on tühi, eelroogade vaagen ahvatlevaid snäkke täis ja lõhnab imeliselt. Ila suunurgast voolamise vältimiseks söö enne peole minekut kõht vähemalt poolenisti täis, et sul ei tekiks kiusatust terve eelroogade taldrik endale sisse vohmida!

10. Ära jäta minemata!

Esiteks — su kolleegid ootavad sind. Teiseks — sa pead pärast vastama lugematutele küsimustele, miks sind ei olnud, kuhu jäid ja mida paremat sul sel õhtul teha oli. Pidudel on hoopis teistsugune õhkkond ja inimesed hoopis mõnusamas meeleolus kui kontoris, nii et võta end kokku ja astu vähemalt natukeseks läbi, et ülemusele tere öelda.

11. Ära eputa

Sa võid ise arvata, et oled maailma vingeim karaokeäss või tantsukuninganna, kuid teised ei pruugi sama meelt olla... haara mikker või valluta tantsupõrand ainult siis, kui oled selle peokorraldajaga eelnevalt kokku leppinud ning sinu etteastel on koht ajakavas.

12. Ära poe nendele, keda sa tavaliselt vihkad

Kui sa terve ülejäänud aasta oled üht kolleegi taga klatšinud, talle bossi kuuldes puid alla ladunud ning andnud endast parima selleks, et ta end teie juures võimalikult halvasti tunneks, ei ole jõulupidu see koht, kus talle kõrvale istuda ja parimateks sõpradeks saamise jutuga lagedale tulla.

13. Väldi ebamugavaid tööjutte

Ülemust ei sõima, palka juurde ei küsi, kolleege ei klatši, kontoritarvete puudumise üle ei kurda, pikkade töötundide üle ei nurise ja jõulupreemia puudumise üle ei kurda. Selleks on teised ajad ja kohad!

Allikas: Madame Noire