Ta on valinud just teid, just teile on ta usaldanud oma elu, suhtuge sellesse tõsiselt ning püüdke, et ta ei pettuks teis.

Kui rasedus on planeeritud, siis sellest nädalast saab ootuste nädal. Kas õnnestus või ei? Test testi järel hakkate otsima ihaldatud triipe. Võimalik aga, et teil on hea intuitsioon ning te mõtlete rasedusele kui sündinud faktile.

Kui aga globaalsed elumuutused pole teie plaanides ette nähtud, siis tekib alateadvuses mõte: “Mida teha, kui…” Hakkate kaaluma poolt ja vastu argumente. Mõtlete sellele, kuidas suhtuvad pere suurenemisse sugulased ja mees.

Juhul, kui teil on juba laps, ning veel päris väikene, on pea täis tuhandeid mõtteid. Kuidas jääb tööga? Mis saab siis, kui lapsed hakkavad teineteist armukadetsema? Ja üldse, kui raske on olla kahe lapse ema? Need hirmud ja kahtlused on täiesti arusaadavad, sest teie juba teate, mida tähendab kanda ja kasvatada last.

Kuid sõltumata teie mõtteist, hakkavad teie sisemuses aset leidma muutused. Mõned tulevased emad on võimelised juba nii varasel perioodil neid tunnetama. Jälgige ennast, ehk on rinnad tundlikumaks muutunud, tahate ehk pidevalt magada, pea käib ringi ning keset ööd tekib äkki janu mahla järele, kusjuures just greibimahla järele, lemmiklõhnaõli tundub aga iivelduseni vastik olevat.

Tuletage meelde, kuidas tundsite end siis, kui ei teadnud rasedusest.Võibolla oli aga abikaasa see, kes teis esimesena muutust märkas.

Sündmused:

Juba sellel varasel hetkel teab organism täpselt, kas teile sünnib poiss või tüdruk. Kohtudes moodustavad naise (munarakk) ja mehe (spermatosoid) rakud unikaalse kromosoomide paari. Kui on moodustunud paar XX, siis tuleb tüdruk, kui aga XY, siis on see poiss. Y kromosoome on ainult meestel, nii et tulevase lapse sugu sõltub üksnes isast.

Meditsiin pole veel õppinud määrama nii varases staadiumis lapse sugu. Kõige varasem tähtaeg selleks on 6 nädalat, kui on võimalik teha spetsiaalne analüüs. Ultraheli abil saab määrata lapse sugu umbes 20. nädalal.

Viljastatud rakk hakkab jagunema ning selleks ajaks, kui ta laskub emakaõõnde, on neid rakke juba kuni 30.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>