Hoia alati puhastuslapp käepärast

Pole midagi hullemat kui inetu plekk läätsel, mille avastad ainult hetk enne olulise või kauni hetke jäädvustamist. Ja kui Sa pildistad sageli, siis võiksid kaamerat puhastada tihedamini kui kord kuus ning unustada läätse puhastamise särgivarruka või muu käepärast oleva riidega. Soeta selleks spetsiaalne lapp või kasuta sama lappi, millega puhastad prille või arvutiekraani. Seega võta järgmine kord pildistama minnes kindlasti kvaliteetne lapp ühes. Peale lappide on olemas ka spetsiaalsed puhastuspliiatsid, mille ühes otsas on pintsel tolmu eemaldamiseks ja teises otsas spetsiaalse puhastusainega pind. Pliiats on hariliku markeri kujuga ning see puhastab läätse äärmiselt tõhusalt ja põhjalikult.

Korralik kott kaitseb kaamerat

Kui küsida ükskõik millise professionaalse fotograafi käest, milline oleks parim investeering fotograafiasse, siis kahtlemata oleks üheks oluliseks soovituseks kvaliteetne kaamerakott. Sest kui pärast iga kaamera mahapillamist või niiskuskahjustust uus kaamera soetada, siis kujuneks fotograafia äärmiselt luksuslikuks hobiks. Kaamerakott hoiab õrnu fotoseadmeid nii niiskuse, tolmu kui ka põrutuse eest.

Statiivid — mitte ainult öistele loodusfotograafidele

Kui soovid jäädvustada arhitektuuri, öist loodust, interjööre või näiteks linnamaastikku, siis ei ole see kahtlemata võimalik statiivita. Ja kuigi internetiavarustes leidub soovitusi statiivide asendamiseks, siis tegelikkuses ei asenda korralikku statiivi miski. Isegi kõige odavam ja lihtsam statiiv muudab pildi kvaliteeti hetkega. Seetõttu on statiiv üks olulisemaid abivahendeid, mis peaks ühel fotograafil tingimata käepärast olema.

Seadme kasutusjuhend

Korralik kaameravarustus on ainult üks osa edukast piltide jäädvustamisest. Teiseks tähtsaks osaks on fotograafi teadmised oma seadmete oskuslikuks kasutamiseks. Seetõttu tuleks uue kaamera soetamisel seadme kasutusjuhend äärmiselt põhjalikult läbi lugeda. See tagab Sulle oskusliku kaamera kasutamise. Tihti ei ole ka seadmega kaasas olevad juhendid piisavad ning sel juhul tasub end kirja panna näiteks fotograafiakursustele ning saadud teadmisi reaalses elus ka pidevalt praktiseerida.

Jaga
Kommentaarid