Kuidas selle “reisikohevuse” tekkimist aga vältida? Panin sulle kirja 6 kergesti jälgitavat nippi.
1. Söö minimaalselt 3 korda päevas
Olen enda puhul teinud puhkuseaegses söögirežiimis väikese lihtsustuse. Nimelt söön tavapärase 4 toidukorra asemel 3 korda päevas. Ja seda väga lihtsalt pōhjusel. Esiteks on reisituhinas raskem leida 4 korda päevas sellist mōnusat “võtan aja maha ja söön rahulikult” hetke. See on vōimalik, kui reisiksime “kōik hinnas paketiga” ja veedaksime enamus aja basseini ääres. Meie oleme aga pigem sellised aktiivsed puhkajad ning liigume palju ringi.
Teiseks on reisiaegne söömine meil selline mōnus pikk nautlemine. Ümber laua on hea seltskond ja juttu jätkub kauemaks. Ja jutuhoos võib juhtuda, et sööki läheb tavapärasest rohkem. Vähendatud toidukordade arv lubab mul aga ühe toidukorra raames rohkem süüa. Ja minu päevane toidu kogus ei välju lubatud raamidest.
2. Alusta päeva ōige söögiga
Olen palju rōhutanud hommikusöögi tähtsust. See on kui hea esmamulje jätmine, mida saad teha vaid üks kord. Kui alustad hommikusööki suhkrurikaste “krõbinatega”, soovid igas tanklas peatust ning haarad kõige magusa järele. Olukord, mis jätab kindlasti lisakilode näol jälje sinu kehale.
Kui aga võtad hommikul aega ja sööd rahulikult täisväärtusliku hommikusöögi, suudad neist ahvatlustest rahuliku südamega mööda kõndida. Sina valitsed toitu, mitte toit sind.
Meie pere üks lemmikumaid hommikusööke viimasel reisil oli mozzarella täisterasaiad praemuna ja kiividega.
3. Söö rahulikult nautides, mitte käigu pealt
Reisil võivad asjad minna päris kiireks, eriti neil, kel kodus tehtud kindel “to do” nimekiri. Ja ahvatlus käigu pealt midagi suhu pista (üldjuhul midagi ebatervislikku) on suur.
Soovitan väga sul planeerida söömise jaoks aega. Rahulik söömine ja toidu nautimine on üks tervislikkuse aluseid. Rapsimine lõppeb peaaegu alati ülekilodega.
Ja jäta meelde — kõike, mida näed, ei pea ära sööma. Las midagi jääb teistele ka.
4. Ära stressa
Sa oled reisil. Puhka. Naudi. Ära stressa ning mōtle üle.