Lisatud pilt on tehtud selle aasta septembris.
 
PÕHJUS: Soovin osaleda kuna minus on alati olnud võitlusvaimu ja võidutahet. Olen juba varajasest noorusest võidelnud kaaluga, mis tegelikult ei olnudki alguses nii suur kui hetkel.

DIEEDID: olen proovinud mitmeid dieete ja tervislikku toitumist. Alustasin kunagi tabeliga, kus tohtis tarvitada teatud koguses teatud toiduaineid (köögivili, puuvili, piimatooted jne).

Olen ka jälginud toidu kalorilisust ja söönud 2050 kcal päevas ning kaalujälgimisega tegelenud kodukursuse kaudu.

Sinu kehamassindeks on: 33
Rasvumine

Kehakaal on sinu jaoks SUUR probleem ning tõenäoliselt oled ka rasvunud. Rasvumine tähendab otsest terviseriski ning muuhulgas on oht haigestuda diabeeti. Kui püüdsid siiani kaalunumbrit kui halba unenägu lihtsalt unustada, on nüüd tõepoolest viimane aeg midagi ette võtta. Saad küll ise alustada menüü jälgimisest ja liikumisest, kuid suure ülekaalu puhul tuleks kindlasti pöörduda spetsialisti poole, kes oskab välja pakkuda just sulle sobivaid nõuandeid.

Kõige edukam dieet oli 2002 aasta suvel, kus saavutasin ka oma soovikaalu 70 kg ja minu mäletamistmööda võtsin alla 10 kg või rohkem. Arvan, et see oli kõige edukam seetõttu kuna pidasime seda koos õega ja see oli nagu väike võistlus. Dieet ise nägi välja vähemas ja tervislikumas toitumises ja väikses füüsilises treeningus ning ka mõningate preparaatide manustamises.

Olen proovinud mitmeid kordi lihtsalt tervislikumalt ja vähem süüa, kuid see on alati kuidagi lühiajaliseks jäänud, motivatsiooni vähesuse tõttu.

Kuna olen kahe väikelapse ema (vanem neist 3 aastat, noorem 1 aasta) siis ei ole saanud viimasel ajal väga dieeditada. Selle aja jooksul olen küll üks kord kaalujälgijaid ja figuurisõpru proovinud (interneti teel) ning pH-toitumist.

Kunagi enne oma dieeditamisi kaalusin ma 75 kg (soovikaal oli 70 kg). Oma märkmeid vaadates 2001 aastal kuskil 80 kg, 2005 aastal 94 kg ja 2008 aastal juba 100 kg.

Kuna minu kaalukaotus oli just kõige edukam koos õega võisteldes (see kestis umbes 3 kuud) ja loomuselt olen südames ikka paremat tulemust igatsev, siis loodan, et see võistlus annaks mulle suure motivatsiooni tõuke ja saaksin tõestada peale iseenda ka teistele. Mu elukaaslane ammu enam ei usu minu kaalulangetamistesse. Lastega kodus olles ja üksi vaikselt nurgas dieeti pidades kaob kiirelt motivatsioon.

Minu unistus on ikka saada 70 kg kaaluvaks nooreks naiseks, sest see annaks mulle kindlasti palju enesehinnangut juurde! Varsti ka vaja tööle tagasi minna ja töökostüüm ei mahu mulle enam kuidagi selga, ikka mitmeid sentimeetreid jääb puudu.

LEMMIKTOIDUD: ikka maiustused, magusad ja soolased saiakesed (kuid neid igal ajal ikka ei söö), kala, salatid (kartuli- ja makaronisalatid), pastad, lihatooted jne.

Minu paheks on süüa lihtsalt igavusest, telekat vaadates ja depressioonist, kuna ma ei ole ennast eriti füüsiliselt liigutanud on lisakilod kerged kogunema, mitte kaduma.

Ma väga loodan, et saaksin nende 5 sekka keda valite kaalulangetamise võistlusele, see oleks hea tugi ja kuna tegemist on 6 nädalase võistlusega, siis annaks see kindlasti palju indu ka pärast jätkata ja oma soovikaaluni jõuda. Soovin ennast kindlasti proovile panna!