Ilmselt teavad kõik, et hambaid tuleb pesta kaks korda päevas. Kuid hästi oluline on meeles pidada, et vastupidiselt paljuski levinud arvamusele, tuleb hommikul hambaid harjata enne sööki. Õhtul harja hambaid vahetult enne magamaminekut. Samuti tuleks meeles pidada, et hambaid ei tohi pesta koheselt pärast happeliste puuviljade söömist või mahla joomist.

Lastele spetsiaalne hari

Elektrilised hambaharjad sobivad hästi kasutamiseks ka lastele alates kolmandast eluaastast. Saadaval on mugava käepidemega ja tuntud multifilmitegelaste piltidega hambaharjad, mis motiveerivad lapsi hambaid harjama. Samuti on harjadel elektrooniline taimer, mis ühe minuti möödudes annab meloodiaga märku, et nüüd on aeg suupoolt vahetada.

Tundlikud hambad ja igemed

Tundlikele hammastele sobival harjal on pehmete harjadega otsik, mida on sobilik kasutada alates kaheksandast eluaastast noortel ja täiskasvanutel. Hari kasutab 2D-tehnoloogiat — harjasepea liigub roteeruvalt edasi-tagasi ja teeb 7600 pööret minutis.

Eriti tõhus 3D-tehnoloogia

Alates 12. eluaastast sobib hästi kasutamiseks ka sarja Professional Care hambahari, mis kasutab tõhusat 3D-tehnoloogiat. See tähendab, et harjasepea liigub edasi-tagasi 7600 korda minutis ning pulseerib samaaegselt 20 000 korda minutis. Peale selle on harjal survesensor, mis liigse surve korral lülitab pulseerimise välja ning vähendab ka pöördeid.

Otsikute vahetamine

Ka elektriliste hambaharjade harjastel on oma soovituslik kasutusaeg ning selleks on kuni kolm kuud. Väljavahetamise vajadusest annab teada ka otsik ise — selleks on õige aeg, kui harjaste otste värv on kulunud.

Kõik Oral-B varuotsikud on ristkasutatavad ja neid saab kasutada kõigi tootja elektriliste harjadega. Varuotsikute harjaste otsad on ümara tipuga, seega ei kraabi need hambaemaili. Varuotsikuid on erinevaid, sõltuvalt iga konkreetse ostja vajadustest ning endale sobivaima valimiseks tasub nõu küsida apteekrilt.

Jaga
Kommentaarid