Leplandi sõnul käis mõõtmistoiming päris kiiresti ja ei olnud sugugi ebamugav. “See näeb välja nagu kaalule astumine, aga tavaliselt mind siis ei pildistata,” naeris Lepland. “Nii et põhimõtteliselt kukkus see välja nagu kõige väiksemal laval esinemine üldse.”

BENU apteegi ja tervisetehnoloogiaettevõtte LabToWellness välja töötatud kehakoostise raporteid saab teha BENU apteekides. Seitsmeleheküljeline raport annab põhjaliku ülevaate tervisenäitajatest ning personaalsed toitumis- ja treeningjuhised edasiseks.

LabToWellnessi juhi Indrek Kase sõnul ei ole kehakoostise mõõteseadmed iseenesest uudsed, kuid innovatsioon seisneb saadud andmete töötlemises ja nendest personaalsete raportite koostamises. “Sellisel tasemel seadmete ja tarkvaralahenduse sümbioos on maailmas ainulaadne, mida ei anna kuidagi võrrelda laiatarbeaparaatidega, mida ka kehakoostise määramiseks kasutatakse,” selgitas ta.

BENU Eesti tegevjuhi Kaidi Kelti sõnul ei ole pelgalt peale vaadates võimalik inimese tervislikku seisundit määrata. “Kõige lihtsam ja kiirem viis põhilistest tervisenäitajatest ülevaadet saada on kasutada tänapäevaseid meetodeid ja tehnoloogiat. Kevad läheneb ja on õige aeg teha üks kiire kontroll, et kevadele teadlikult vastu minna,” lisas ta.

Kehakoostise raport tugineb uusimal BIA-meetodil töötava analüsaatori mõõtmistulemustele. Mõõtmisi viivad läbi konsultandid, kes ootavad oma tervislikust seisundist huvitatuid ligi 30 apteegis üle Eesti. Kuna apteeke on palju, siis on mõõteseadmed ja konsultandid iga päev väljas erinevates apteekides. “Tervisehuvilisel maksab kindlasti broneerida meie kodulehel endale sobiv aeg või küsida oma koduapteegist, millal mõõtmised just seal toimuvad,” rõhutas Kelt.

NB! Enne kehakoostise mõõtmist ei tohiks kaks tundi süüa ega juua. Kehakoostist ei mõõdeta rasedatel ja elektriliste meditsiiniseadmete kasutajatel, näiteks südamestimulaatori, aga ka tehisliigeste korral.

Jaga
Kommentaarid