Peamiselt on mureks Facebooki loodud fännilehed. Sisuliselt tuleb Facebookis eristada profiili ja lehte. Profiili võib luua reaalne isik enda nimele, fänn ei tohiks oma iidolile luua profiili vaid peaks selleks kasutama fännilehe (page) võimalust. Ka sellisel juhul peaks olema üheselt mõistetav, et tegemist ei ole artisti enda lehega vaid fänni kätetööga. Siinkohal eksivadki noored kõige enam, luuakse profiil oma iidoli nimele ja asutakse selle alt tegusema kui see konkreetne artist (jäetakse mulje, et kirja on kirjutanud ja sellele vastab artist, mitte fänn).

Teada on juhtumid, kus on kokku lepitud kohtumisi ajakirjanikega ning ka esinemisi. Artisti nimel kokkuleppeid ei või kohe kindlasti sõlmida. See mitte ainult ei tekita probleeme teie iidolile, vaid ka teistele osapooltele. Olgem ausad, millisele artistile ikka meeldiks saada teada, et pidi esinema kuskil üritusel, millest tal endal aimugi ei olnud ja hiljem selgitada, et tema ei ole sellist kokkulepet sõlminud? Ebameeldiv on ka ürituse korraldajal, kui näiteks peaesineja jääb tulemata. Pettunud publik võib olla üsna vihane, vaevalt meeldiks noorele endalegi olla kontserdil, kus lubatud peaesineja ise oma lubadusest midagi ei tea ja seetõttu esinemist ei toimu.

Lisaks kõigele eelnenule võib noort oodata ees ka üsna pikk ja ebameeldiv protsess süüteomenetluse kujul mis päädib karistusega.

Seega peamised punktid mida tasuks meeles pidada nii noorel fännil kui ka lapsevanemal:

  • Kuulsa inimese nimele profiili luua ei või, selleks on fännileht
  • Loodud lehe alt ei või saata kirju artisti nimel
  • Ei või võtta kohustusi ega sõlmida kokkuleppeid artistina