Õnnetunud pikniku valem on väga lihtne. Kõige pealt tuleb leida sobiv piknikukoht. Selleks sobib ükskõik, milline metsatukas, rannaliival, pargis asuv paigake. Kindlasti tuleb kõige olulisema koostisosana kaasa pakkida hea tuju ja siis ülejäänud piknikukorv. Ja uskuge, piknikutoit maitseb paremini pärisnõudelt. Plastiknõud on piknikupidamises eilne päev.

Mida kokad soovitavad?

Üks põnev variant on kindlasti piknikutoidu koos valmistamine. Eriti kui kaasas on lapsed. Nende jaoks on väga oluline protsessist osa võtta, kuid loomulikult on oma võlu ka valmispakitud piknikukorvil. Piknikukorvi täitmine võib olla lihtsamast lihtsam. Nii nagu Hiiumaal asuva Ungru resto ja külalistemaja kokkade piknikusoovitused.

Näppa peenralt ürte, köögivilju - tomateid, kurke ja kõike värsket, naabripõllult ka maasikaid. Oled õnnega koos kui saad kohalikelt kalameestelt kaasa osta suitsukala, mida piknikutekil mõnusalt nokkida. Tee ise kaasa jäätee või limonaad.
Kui soovid midagi erilist, tee kodus valmis näiteks suitsukalasalat. Puhasta suitsukala (ahven või lest), sega sisse veidike hakitud šalottsibulat, tilli, toorjuustu, sidrunikoort ja sidrunimahla ning hapukoort, maitsesta soola ja pipraga. Võta kohalikust poest kaasa leiba ja saia, osta kaasa kadakast võinuga ja mine metsa.
Rebi saiast või leivast mõnus käär, määri peale kalasalatit ja hauka peale tilli ja murulaugu varsi. Magustoiduks sobivad suurepäraselt metsamarjad ja naabripõllult kaasa võetud maasikad.

Kindlasti ära unusta kuulata linnulaulu, nautida loodust ja head seltskonda ning hingata sügavalt värsket õhku. Värsket metsaõhku võid kotiga koju kaasa ka võtta!