Kaalu suurimaks ohuks suvel on alkohol, kiired süsivesikud ning hilised õhtusöögid. Tihti võetakse klaasike siin, õlu seal ning pokaal šampust. Alkohol sisaldab aga palju kaloreid ning aeglustab rasvapõletamist, mille tõttu on vaid alkoholi juues lihtne kaalus juurde võtta. Hiliste õhtusöökide puhul on riskiks just rasvased lisad nagu kastmed, friikartulid. Ainevahetus on inimesel tavaliselt kõige kiirem ennelõunal ning liigsöömine õhtul jätab kergesti jälje vöökohale.

Valides grillimiseks kana, kala ning köögiviljad, on valik muidu tervislik ning kasulik. Kõrvale joodava alkoholiga peaks aga kindlasti piiri pidama.

Kui lauanaabrid joovad õlut ning söövad rasvaseid friikartuleid, siis peaks enda jaoks läbi mõtlema, miks soovite kaalu hoida või langetada. Tegemist on valikuga, mille olete ise teinud ning kõige lihtsam motivatsiooni säilitada on vaadata end täispikkuses peeglist.

Lisaks ei ole tore pärast puhkust tunda end väsinununa kui tavaliselt, sest oled liiga vähe liikunud ning liiga palju ebatervislikku toitu söönud. Kui õhtusöögid on hilised, siis tasub minna kas õhtul pärast jalutama või hommikul vara, siis on võimalik isegi mõnest kilost vabaneda.

ÄRA UNUSTA:

1. Liikumist

Varased suvehommikud on ideaalsed jalutamiseks või kepikõnniks enne hommikusööki.

2. Õigeid lisandeid 

Vali tervislikumad kastmed, kiirete süsivesikute nagu valge riis või makaronid aseme täisteratooted, sest see on tervisele ja vöökohale kasulikum.

3. Mõõdukat alkoholitarbimist

Loomulikult on klaas veini toidu kõrvale lubatud, kuid seda mõõdukalt tarbides on lihtsam kaaluseierit paigal hoida. Külm vesi piparmündilehe, sidruni või kurgiga on sama värskendav kui klaas õlut.

Allikas: direktpress.se