Enne grillima asumist:

1. Kasuta grillsütt grillbriketi asemel. See süttib lihtsamalt ning söe põlemistemperatuur on kõrgem kui briketil.

2. Grillbrikett sobib pikemat küpsetusaega nõudva liha ja kala küpsetamiseks.

3. Ära kasuta süütamisel petrooleumipõhiseid süütevedelikke, need jätavad toidule tugeva kõrvalmaitse.

4. Puidust šašlõkivardaid leota enne grillimist umbes 15 minutit vees.

5. Pintselda alati enne grillima hakkamist grillirest kergelt õliga üle.

6. Selleks, et küpse liha tuleks hästi varraste küljest lahti, määri vardaid enne grillimist grilliõliga.

7. Lase lihal enne restile panemist tunnike toasoojas siesta. See tagab lihale grillimiseks sobiva temperatuuri.

8. Kui soovid liha ise marineerida, siis selle tegemiseks kasutatakse reeglina kolme põhikomponenti, milleks on maitseainesegu, õli ja hapukas vedelik näiteks vein, mahl, õlu või äädikas.

9. Liha marineerimisel jälgi, et õrnem liha, nagu linnuliha ja sisefilee, vajab pehmemat ja kergemat marinaadi. Rasvasema liha valmistamisel kasuta veini, mahla, õlut, jogurtit sisaldavat marinaadi.

10.
Kasuta kuivmarinaade, mida võid kohe lihale hõõruda või segada õli või happelise vedelikuga (näiteks õunamahl).