FAASANI PRAAD

2 lahti lõigatud rinnafilee ja koibadega faasanit

praadimiseks võid

soola, valget pipart

Hõõruge fileesid ja koibi soola ja pipraga. Pruunistage linnutükid praepannil võis. Küpsetage linde praeahjus 200ºC temperatuuril 10-15 minutit või kuni temperatuur liha sisemuses on saavutanud 70ºC. Laske lihal enne lõikamist pisut seista ja järel küpseda.

SõSTRAKASTE
250 g mustsõstraid
50 g pruuni suhkrut
5 dl linnuliha puljongit
1 dl punast veini
50 g võid
Valmistamine: Karamellistage suhkur kergelt praepannil. Lisage mustasõstrad ja laske koos suhkruga küpseda, kuni marjad hakkavad mahla välja ajama. Lisage puljong ja punane vein ja keetke saadud segu, kuni järele on jäänud umbes pool esialgsest kogusest. Vajadusel lisage soola. Vahetult enne serveerimist lisage pisut võid.

LISANDID (keedetud või aurutatud)
500 g kartulit
500 g porgandit
500 g brokkolit
500 g lillkapsast
Kokku: 440 krooni

SALAT VINEGRETT
500 g keedetud kartulit
300 g keedetud punapeeti
4 porgandit
4 marineeritud kurki
250 g hapukapsast
2 mugulsibulat
KASTE
1 dl õli
2 spl 30 %äädikat
maitse järgi soola, suhkrut ja pipart
Valmistamine: Koori ja tükelda kartulid, porgandid ja peedid. Haki sibul ja tükelda kurk. Sega köögiviljad ja lisa hapukapsas. Sega kastmeained, vala köögiviljadele, sega läbi ja lase maitsestuda.
Kokku: 125 krooni

PÕLDOAD SUITSUPEEKONIGA
300 g põldube
200 g suitsupeekonit
soola

KÜÜSLAUGU KASTE
200 g 20%hapukoort
1 pakk küüslaugu dipikastmepulbrit
Valmistamine: Põldoad eelnevalt leotada, keeta soolaga maitsestatud vees. Peekon hakkida kuubikuteks ja pruunistada, segada ubadega kokku. Kastme ained segada ja serveerida eraldi kausis.
Kokku: 70 krooni

TÄIDETUD MUNAD
4 muna
1 pakk tillimaitselist toorjuustu
2 spl majoneesi, natuke soola, pipart
Valmistamine: Keeda mune 7minutit. Koorida ja lõigata pooleks. Eemalda munakollane. Sega munakollane toorjuustu ja majoneesiga ning maitsesta pipra ja soolaga. Täida munavalge pooled seguga ja kaunista tilli lehega.
Kokku: 40 krooni

RÄIM MARINAADIS
1 kg räimi
2 muna
4 spl jahu
õli

MARINAAD
vett
1 sidrun
1 porrulauk
soola, pipart, suhkrut
Valmistamine: Puhasta räimed ja paneeri jahu ja munaga. Tükelda porrulauk rõngastena. Marinaadi jaoks pigista sidrunist mahl, sega veega ja maitsesta. Aseta räimed ja sibularõngad kihiti ja vala peale marinaad.
Kokku: 60 krooni

RIISIVAHT PIPARKOOKIDEGA
100 g pikateralist riisi
2 pakki 35 %vahukoort
1 pakk vahukoore tugevdajat
4 spl suhkrut
1 mandariin
pool pirni
pool õuna
8 muredat piparkooki
Valmistamine: Keeda riis pehmeks. Koori mandariin, pese puuviljad ja haki kõik väikesteks kuubikuteks. Murenda piparkoogid. Vahusta vahukoor suhkruga ning sega kõik omavahel kokku. Serveeri pokaalides. Kaunistuseks jäta veidi piparkoogipuru.
Kokku: 80 krooni

  • JOOGID

    KODUÕLU
    8-10 l vett
    1 purk maltoosat
    ¼ pulka pärmi
    1 kg suhkrut
    100 g mett
    Valmistamine: Vesi keeta ja jahutada toatemperatuurini ~18 C.
    Vähese suhkru ja maltoosaga segada pärm ning jätta sooja kohta kerkima. Suhkur ja mesi lahustada vees ja valada ankrusse, lisada maltoosa ja segada. Kui pärm on kerkinud lisada ankrusse, segada.
    Nõu jätta sooja kohta lahtiselt käima ööpäevaks. Kui õlu on käima hakanud, sulgeda nõu ning viia jahedasse. Esimesest saavutatud rõhust (umbes 6 tunni pärast) on soovitatav välja lasta 2/3. Õlle valmistamist alusta vähemalt 3 päeva varem kui tarbima hakkad.

    Kokku: 50 krooni

    ŠAMPUS
    Kokku: 75 krooni

    LISA
    Leib, sai, või, 4 küünalt, salvrätid
    Kokku: 60 krooni

    KULUD KOKKU: 1000 krooni