Kõrgema külje pealt
tuleks nimetada tikk-kontsi, rinda rõhutavaid rinnahoidjaid ning poolde reide tõusnud seelikuääri. Isegi vöökoht kerkis kõrgemale, kui lähtuda Karl Lagerfeldi poolt Chaneli moemajale tehtud kollektsioonist - kuigi Britney austajaid on selles ehk raske veenda.















Madalpunkti
osas algas aasta terrorismirünnakute uue laine ja bioloogilise sõjaga.

Nii mõnigi moelooja reageeris sellele kollektsioonidega, mis otsisid pelgupaika leebemast ning süütumast moest, teised aga ammutasid inspiratsiooni boheemlikust hipi- ja Mehhiko kunstniku Frida Kahlo ebatraditsioonilisest folkloristlikust stiilist.


Teised disainerid pagesid kaugetesse maailma soppidesse, tuues moelavale Nehru jaki, aafrika kaftani, hispaania rüüzhid, Tiibeti teejuhtide lambanaha ja Olümpose mäe jumalannade drapeeringud, samuti inuiti indiaanlastest inspireeritud rüüd.


See oli ka aasta, mil moemaailma tabas suurusehullustus
- tuletage meelde suuri silmi, suuri kotte, suuri riideid ja suuri soenguid.


Ja meeldib see teile või mitte, aasta 2002 tõi moodi tagasi ka
meeste rinnakarvad
.


Austin Powersi kõrval jäid vaevalt et kellelegi kahe silma vahele karvad Yves Saint Laurenti
M7
meestelõhnade reklaamidel.






Pariisis valati aasta alguses pisaraid, kui moeguru
teatas, et lahkub ametist. Moemaailm leinas ka legendaarse moefotograafi
, Ameerika spordiriietuse ümber sõnastanud moelooja
ja eelkõige maailma kuninglikke perekondi ning kuulsusi, sealhulgas Bette Davist ja Windsori hertsoginnat laitmatu ning loomingulise rätsepatööga riietanud disaineri
kaotust.


Praegu 53-aastane 1960te aastate briti modell
Twiggy
ilmus Gattinoni moeetendusel taas lavale; kolmeaastase eemalviibimise järel kõndis isikliku vastutuleku korras Itaalia disainerile
Roberto Cavallile
moelavale ka
Cindy Crawford.




Paparazzidele andis sellel aastal enim tööd
Donatella Versace
kevadine etendus Milanos tänu Ühendriikide poppdiivale
Britney Spearsile
, kes kandis Versace kavandatud läbipaistvat pastelset litritega kaunistatud õhtukleiti.






Uudiseks oli ka järjest kasvav emaks saanud supermodellide arv
- Elizabeth Hurley, Kate Moss ja peatselt tite ilmale toov Claudia Schiffer.


Stiiliteadliku emaduse kategoorias oli märkimisväärne ka pisipoja sünd "Seksi ja linna" staari Sarah Jessica Parkeri peresse.


Lõppenud aasta oli suurepärane ka seepärast, et naisteajakirjad ja rõivafirmad hakkasid lõpuks ometi tunnistama vormikat naist kui naiseilu ideaali.


Haldjakõhnade modellide mõjuvõimas propageerija
Vogue
näitas aprillinumbris nr. 12-14 modelli Kate Dillonit ning Kanada Flare demonstreeris augustis Penningtoni uut lopsakat esindajat Mia Tylerit. Juhtumisi on tegemist rock 'n' rolli staari Steveni tütre ja näitlejanna Liv Tyleri poolõega.


Möödunud kevadel sündis ka ajakiri
Grace
, mis on lubanud pühenduda jäägitult vormikate naiste elustiili kajastamisele. Ja Liz Claiborne tõi välja oma teise vormikamatele daamidele mõeldud rõivasarja
.


Hollywoodist rääkides, aasta kõige veidram moeiidol oli
Kelly Osbourne
, kes kombineeris vikerkaarevärvi juuksed eklektilise riietusega ja lõi ainulaadse meeldivalt ümara klassikahõngulise punk-stiili.











Moeaasta kõige madalam punkt pidi olema uudis, et Osama bin Ladeni üks 53-st õest-vennast, miljonärist Saudi finantsist Yeslam Binladin registreeris kaubamärgi Binladin, et tuua välja mõõduka hinnaga rõivasari. Äkki kuluks teilegi ära üks T-särk?

Moemaailma kõige julgema sammu tegi tennisestaar Serena Williams, et kandis USA meistrivõistlustel palju kõmu tekitanud mustast nahast liibuvat kostüümi.

Aasta kõige kuulsam naine - nii ilu, mõistuse kui stiili poolest - oli uus Bondi-tüdruk Halle Berry. Isegi supermarketite tabloidid ei ole suutnud leida fotot, millel ta halb välja näeks.

Aasta lemmikmoeloojad olid John Galliano ja Alexander McQueen - nad mõlemad on mässumeelsed inglased, kes näitavad oma kollektsioone Pariisis, tõestades, et jäik Prantsuse moemaailm ei ole brittide jaoks kättesaamatus kõrguses.