Depressioon

Vastavalt viimaste uuringute tulemustele, tundis end väga suur depressioonis olevaid inimesi pärast ühe banaani söömist palju paremini. Seda seetõttu, et banaan sisaldab proteiini, mille meie keha omakorda seratoniiniks muudab — see aitab lõõgastuda, tõstab tuju ja paneb meid end õnnelikumana tundma.

PMS

Unusta rohud, söö banaani! Banaanis leidub B6-vitamiin mõjutab veres leiduva glükoosi taset — tuju tõuseb!

Aneemia

Banaanid on lisaks kõigele muule ka head rauaallikad. Nad aitavad stimuleerida keha hemoglobiinitootlikkust ja seeläbi ka leevendavad aneemiahaigete seisundit.

Ajutegevus

Inglismaa koolis viidi läbi uuring, mille käigus paluti 200 õpilasel süüa eksamiperioodil päevas kolm korda päeva banaani — hommikusöögil, lõunaootel ja lõunal. Kaaliumirikas puuvili muutis õpilased palju tähelepanelikumaks ja parandas seeläbi ka õppetulemusi.

Kõhukinnisus

Kõht korrast ära? Söö kiudainerikast banaani. Nii ei pea sa apteeki ruttama.

Pohmell

Üks kõige kiiremaid viise pohmellist üle saamiseks on teha endale piimakokteil koos banaani ja lusikatäie meega. Banaan rahustab kõhtu, mesi aitab veresuhkrul jälle normaliseeruda ja piim teeb su tervele organismile pai.

Maohaavandid

Oma pehme tekstuuri poolest kasutatakse banaani ka dieettoiduna. See aitab vältida liigse happelisuse teket ja hoiab seeläbi ka su maokeskkonna normaalsena.

Närvid

Öö läbi üleval? Töötasid liiga kaua? Närvid korrast ära? Söö banaani. Hoiad veresuhkru kontrolli all ja väldid seeläbi liigset stressist tekkivat näksimist.