Batuudil hüpates on töös kõik keha lihased ning sellist tulemust on raske saavutada ühegi teise treeningvahendiga. Batuudil hüppamine aitab aeglustada osteoporoosi ning treening batuudil tekitab liigestele vähem põrutust kui jooksmine, mistõttu sobib batuuditrenn suurepäraselt ka ülekaalulistele.

Batuudid on suurepärane vahend lümfiringe aktiviseerimiseks. Häiritud lümfiringest saavad alguse mitmed tervisehädad nagu allergiad, südamehaigused, krooniline sinusiit, ekseem ning ka kõigi naiste õudusunenägu – tselluliit. Niisiis parandab batuudil hüppamine nii meeleolu kui ka tervist.

Lastele pakub batuut eelkõige rõõmu ja lõbu, kuid ei tasuks unustada, et batuudil hüppamine on neile ka äärmiselt kasulik. Nimelt paraneb batuudil hüpates laste koordinatsioon ja tasakaal. Ka täiskasvanutel, kelle koordinatsiooni võime on langenud, on leidnud batuudist abi. Tuleb lihtsalt tasapisi batuudil treenimisega alustada.

Batuudil hüppamine stimuleerib ka hingamist aidates kopsumahtu suurendada. Batuuditrenn on eriti kasulik kõigile, kes kannatavad hingamisteede haiguste käes ning kes põevad sageli kopsupõletikku, bronhiiti või astmat.

Batuuti valides on väga oluline pöörata tähelepanu batuudi kandevõimele. Kui batuudil hüppavad lapsed või teismelised, siis on selge, et nad soovivad kõik koos batuudil lõbutseda. Seetõttu oleks soovitatav valida nii suuruselt kui kandevõimelt tugev batuut. Kui kodus on väikesed lapsed, siis tuleks kindlasti tagada nende ohutus. Õnnetuste vältimiseks tuleks batuut kindlasti võrguga ümbritseda. Võrk tuleks muretseda ka juhul, kui hüppajateks on vaid täiskasvanud.

Jaga
Kommentaarid