otelli Olümpia konverentsikeskuse poodiumil oma loomingut näidanud Baltika disainerid ei sea naistele rangeid trendipiire - mõjutused eri kümnenditest tõotavad muuta moepildi kirevaks ja mitmekesiseks. Eelkõige on eeskujuks 30-,40-, 50- ja 60ndad, jõuliselt näitavad oma nägu 80ndad.

Endiselt trendikas on safari- ja militaarstiil oma puuvillase- ja teksakanga, neutraalse roheka-pruunika-beezhika värvigamma, bermuudade ning tepingute, taskute ja pagunitega. Kuid miks mitte saalida linnatänaval lihtsas ja shikilt figuuri järgivas teksakostüümis? Või tõmmata jälle üll kaherealine triibuline kostüüm?

Moodsad püksid on madala värvlijoonega, asendamatuks rõivatükiks iga naise garderoobis peetakse aga särkpluusi, mida võib sobitada nii seeliku kui pükstega. Popp on särkkleit ja avar kudum, mida ehib puusadele langev vöö. Kõige moodsama seeliku pikkus mängleb endiselt põlvede ümber, tegumoele erilisi ettekirjutusi pole - valida võib nii liibuva pliiatsisilueti, kelluka- kui diagonaallõike vahel.

Loomulikult ei puudu Baltika naistekollektsioonist mugavad trikotaazhtopid ja klassikalised tvinsetid. Värviteemadest rõhutakse musta-valge kooslusele, on nii triibulist kui lillemustrit. Ja muidugi ei puudu sellest teemast must klassikaline kostüüm.

Märksõna Bold&Beautiful ehk Vaprad&Ilusad alla mahub üllatav beezhi ja punase miks - tõepoolest, beezh kostüüm ja punane topp mõjuvad koos ootamatult elegantselt.

Mehed võiksid lisaks tumesinise- ja roosatriibulisele ülikonnale heita silma kontrastvärvides kantidega kergetele kudumitele, laiade kraenurkadega ruudulistele särkidele, kahe- ja kolmenööbilistele lõhikuga pintsakutele, trikotaazhist või kootud polodele. Ja muidugi - mis on järgmine kevad 70ndate Prantsuse Riviera meeleoludeta! Kerged, elegantsed ja mõnusat äraolemist lubavad rõivad häälestavad meeled puhkuselainele… Tumesinine, liivabeezh, valge, kreemikas roosa, kärtspunane, klubipintsakud, pintsakjakid, kootud ruuduline vest - miks ka mitte?

Klementi tutvustas uusi kevadideid Tallinna teletornis pöörasel 80ndate uutmissuundadest inspireeritud stiilipeol. Ka Klementi ei pääse järgmisel kevadel musta-valge lembusest ja naturaalsetes toonides koloniaalstiilist - eksootilised käsitsi maalitud shifoonkangad on kollektsioonist vaid üks näide. 20-30ndate retrost räägivad heledad värvid, madratsitriibud, pehmed kudumid, 80ndaid meenutavad jõuline kärtspunane ja erkroheline.

Loomulikult pakub Klementi ka ajatuid, lakoonilise lõikega kostüüme, trentsh- ja bleisermantleid ning tviidist tänavajakikesi.

Sangar pole aga ammu enam pelgalt meestesärkide ja teksapükste valmistaja, sest Rotermanni soolalaos näidatud trendikad kudumid, trikotaazh ja ka mugavad ning shikid tänavarõivad on firma rõivaplejaadis tähtsal kohal.

Uudisena pakub Sangar meestele võimalust tellida nn mõõdusärk - mees valib kanga ja mudeli ning talle õmmeldakse mõõtude järgi särk, ka oma nimesildi võib lasta sellele külge pookida.