Ja lõpuks muidugi jõudsime arutlustega meesteni.

“Nimeta mulle palun mõni mees, kes on sinu meelest hot!” nõudsin ma Naabrinaiselt.
“Naabrimees on hot,” ütles ta mõtlikult.
“Ei, ma mõtlen ikka päris inimesi. Kas Johnny Depp on hot? Või Ryan Reynolds? Nathan Fillion?”
“Kes Nathan Fillion on?”
“Sa ei tea või? Castle, Firefly?”
“Aa. Aga ta pole ju üldse hot.”

See siin on juba päris hea tõend, et ma pole Naabrinaist välja mõelnud. Kui ma oleks ta välja mõelnud, siis oleks ma ta varustanud võimega hinnata fantastilisust, mida on nähe nimega Nathan Fillion. Mm, Nathan…

Arutasime, mis me arutasime, aga üksmeelele selles, kes siis ikkagi võiks uhkusega kanda “kuuma mehe” silti, ei jõudnudki. Ja teate miks me ei saanudki selles osas üksmeelele jõuda?

Sest me oleme juba nii vanad.

Muidugi hindame me ikka jätkuvalt atraktiivseid mehi ja häid inimesi meie ümber, muidugi teame me jätkuvalt, keda peame seksikaks ja keda mitte. Probleem — kui seda nii võib nimetada — on aga selles, et me teame: inimesele ei saa enam lüüa külge silti “kuum” nagu me teismeliseohtu plikadena tegime. Sest elukogemus on näidanud, et “kuuma” pole olemas. Või õigemini, “kuum” on nii palju rohkem kui lihtsalt “kuum”.

Niisiis, kes on 30.-aastaste naiste jaoks kuum mees? Johnny Depp kõigilt hääli ei saanudki, sest me järsku saime aru, et me ei tea, kas saame teda kuumaks nimetada. Kuum mees on lisaks füüsilisele atraktiivsusele ja intelligentsile ka muudmoodi ILUS INIMENE. Ta on heatahtlik, südamlik, austab inimesi enda ümber, austab iseennast. Ta on enesekindel ja teab, mida elult tahab — parimat võimalikku, mida elul pakkuda on. Ja ta mitte ei nõua seda, vaid eeldab seda — sest ta annab ise endast parima igas võimalikus olukorras.

Vaatasin restoranis ringi ja püüdsin mõistada, kes neist meestest küll “kuum mees” võiks olla. Ning jah, Naabrinaisel on õigus — enam ei jaga seda silti nii kergekäeliselt.

Aga üks F-Hoone ettekandjapoistest oli küll megakuum.

Või kas ikka oli? Loodame, et oli. 

Dagmar Lamp ehk Daki on blogija ja (aja)kirjanik, kes kasvatab kodus pooleteiseaastast tütart ja kaht kassi. Daki targutab Delfi Naistekas üle nädala kolmapäeviti.