Sõbranna Mallu jagas linki küsimusega: “Mis imelikud mehed naistel on?” Pean sama küsimuse esitama, sest ma lugesin seda nimekirja ja ma TÕESTI ei saa aru, kust selliseid üldistusi üldse võetakse. Hiljaaegu vihastasin ma end sarnase nimekirja peale seaks, seal oli ainult see vahe, et autoriks oli mees, kes siis “paljastas” naistele, millised mehed TEGELIKULT on, kinnitades muuhulgas, et nad kõik tahavad proovida anaalseksi ja kolmekat kahe naisega.

Kõik need nimekirjalood on ju küll naljakad ja toredad ning mulle endalegi on meelelahutusajakirjanikuna töötades aeg-ajalt neid toota meeldinud, aga mida aeg edasi, seda rohkem mind säärased üldistused närvi ajavad. Ma ei saa hästi aru, miks peab kõiki suhteid toppima stampidesse ja raamidesse ning tegema seejuures nägu, et jajah, eks need mehed ju sellised ongi, mis meil ikka siin muud oodata-loota.

Esiteks tasuks meelde tuletada, et iga suhe on erinev, iga inimene on erinev. Aga parimat oleme me siiski ikkagi kõik väärt ja minu meelest ei ole aktsepteeritav see, et mees ei märka mulle komplimente teha, mind ei nunnuta või ei kuula entusiastlikult midaiganes ma siis ka hetkel ei räägiks. Ja teate, mis? Ma ei tuleks selle pealegi, et temaga kuidagi teistsugune olla. Iga päev räägin ma talle, kuidas ma teda armastan ja kui väga on mul vedanud, et temasugune imeline inimene mu ellu sattus. Ja tema räägib mulle sama.

Mis puutub mingitesse majapidamistöödesse, siis seda, et ma ei viitsi väga koristada, teab vist kogu Eesti. Mu mees aga? Koristab suurima heameelega. Mina see-eest armastan kokata ja kas ei olegi nii kaks suurt asja kuidagi orgaaniliselt omavahel kodus ära jagatud? Riided on periooditi mõlemal laiali, aga siis korjame need jälle kokku. Ja üleüldse, MIS sellest siis nii väga olema peaks, et riided laiali on? (Tunnistan, et see on tõesti pigem minu patt. Üleüldse on mul liiga palju hilpe — ja kunagi pole midagi selga panna, nagu ikka…) Ühesõnaga, mis sellest siis nii väga on? Umbes nagu see klassikaline prill-laua asi… Ma olen vist tõesti vanaks jäänud, aga ma leian, et need on ühed naeruväärseimad asjad, mille pärast kellegagi tülitseda. Või õigemini — kui inimesel on elamisharjumused, mis sulle nii väga vastu käivad, et nende pärast häält tõsta ja tüli teha… Siis äkki ei ole sa õige inimesega koos?

Dagmar Lamp ehk Daki on blogija (daki.tahvel.info) ja (aja)kirjanik. Daki targutab Delfis üle nädala kolmapäeviti.