MÜÜT nr 1: pärast kella kuut ei tohi enam süüa!

Ei ole olemas universaalset aega, mille saabudes söömine lõpetada tuleks. Me ärkame erinevatel aegadel, me sööme oma hommikusöögi erinevatel aegadel, aga ometi levib mingi kuuldus, et õhtul peab kella kuuest külmkapi ukse lukku keerama. See ei ole nii! Kuula oma keha!

MÜÜT nr 2: su keha ei vaja süsivesikuid, need teevad sind ainult paksuks!

Vale! Ainuüksi su aju vajab päeva jooksul vähemalt 130 grammi väärtuses süsivesikuid. Loomulikult on oluline valida tervislikud viisid nende ammutamiseks — piimašokolaadi ahmimise asemel söö parem puuvilju või tükike tumedat šokolaadi.

MÜÜT nr 3: paleodieet on meile kõige parem valik, sest kiviajal sõid meie esivanemad sellise menüüvaliku järgi

Ennemuistsel ajal ei olnud ürgmeestel pastat, seega on see paha! Ja neil ei olnud ka läätsesid, siis järelikult on need ka kehale halvad! Kas keegi sellega ka arvestab, et me ei ela ammu enam nagu needsamad ürgmehed?

MÜÜT nr 4: veregrupidieet on olemas

Ei, sellel ei ole teaduslikku põhja all!

MÜÜT nr 5: mahladieedid on meie keha puhastumiseks väga vajalikud

Aeg-ajalt ei tee väike paast meie kehale halba. Kui aga asi hakkab juba üle piiri minema ning sellised dieedid muutuvad iganädalaseks, siis tuleks natukene pidurit tõmmata. Neerud ja maks saavad meie keha puhastamisega väga hästi hakkama! Samuti pole sellise mahladieedi puhul kunagi päris kindel, kui palju sa proteiini tarbid. Proteiin on aga meie kehale väga vajalik.

MÜÜT nr 6: rasva söömine teeb sind paksuks

Rasvad, proteiin ja süsivesikud on kõik su kehale vajalikud. Oluline on tarbida neid tasakaalustatult ja õigesti! Samuti tuleks kuulata ja jälgida oma keha, ta annab sulle väga ilusti märku, millal mingit ainet saab liiga palju. Mõtle kas või sellele, et su aju koosneb 60 protsendiliselt rasvast. 35-40 protsenti kaloritest peaks tulema justnimelt rasvast.

MÜÜT nr 7: gluteiin on kõigile halb

Kui sa harrastad gluetiinivaba dieeti, siis ilmselt leiab su taldrikul oma koha rohkem juurvilju, kui võib-olla su sõbral, kes kõike sööb. Küll aga ei tähenda see seda, et su sõber enda keha vastu ebaaus on. Kui talle sobib kõige söömine, siis võib ta seda ka teha. Dieeditamisega ei maksa ka ilma põhjuseta hulluks minna.

Allikas: Refinery29