Inglismaal praeguse kuninganna ema kübarameistri Pr. Rose Cory juhendamisel peakatete valmistamise kunsti õppinud Iilane julgustab muidu üsna tagasihoidlikke eestlannasid peakatetele rohkem rõhku panema. „Ükskõik, kui palju kulda ja karda sa endale külge riputad või kui kirju kostüüm sul on, mitte miski ei garanteeri sulle rohkem tähelepanu kui üks uhke kübar,” ütleb ta Naistekale.

Et peakattega tõesti põhjust eputamiseks oleks, tuleks hoiduda tavakauplustes müüdavatest kübaratest. „Poodides saada olevad kübarad on praktilisema tegumoega ning sobivad pigem põõsa all marjade korjamiseks või rohimiseks ja päikese eest kaitseks. Neile ei soovitaks siidirätikut külge siduda ja pidulikule üritusele minna. Eputamise peakatted võiks ikka disainerilt tellida,” soovitab ta.

Selle suve kõige trendikamad peakatted on nn saucerid ehk satelliittaldriku kujulised kübarad, mida võis väga palju näha aprillis kuninglikus pulmas. Kuid selliseid „taldrikuid” tuleb osata õigesti kanda ning Iilase hinnangul suudaks vaid 0,5 % eestlannadest sauceriga väärikalt  hakkama saada.

Kuidas peakatet valida?

Marge Iilane soovitab:

*Kui sul on ümar nägu, ära vali laia äärega kübarat, mis su näole veelgi volüümi lisab.

*Pika näokujuga daam võiks hoiduda uhke ja kõrge krooniga (kübara see osa, mis pähe käib ja mille küljes on äär) peakatetest, mis veelgi pikkust lisavad.

*Ovaalse näokujuga naistel on lihtne — neile sobivad pea kõik kübarad.

*Kogukamatel naistel soovitaks hoiduda väga pisikestest peakatetest, need mõjuvad koomiliselt.

*Lühikest kasvu prouadele ei soovita kanda väga laia äärega kübarat, et vältida puraviku-efekti.

*Kui valid kireva kostüümi, võiks peakate olla tagasihoidlik või üldse ära jääda.

*Tagasihoidliku kostüümi muudab aga täiuslikuks õigesti valitud peakate.


Sellised on selle suve moodsaimad peakatted!

Marge Iilane
Marge Iilane
Marge Iilane




Marge Iilane