EELROOG: Glögis marineeritud lõhe


* 800 g siiakala või
* lõhefileed
* 2 dl hõõgveini/glögi
* 1 sidrunit (mahl)
* 1.5 sl meresoola
* 2 tl riivitud toorest ingverjuurt või
* 1 tl ingveripulbrit
* 2 sl roseepipart

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega, vt fotot). Tõsta kalafileed vormi, nahk allpool.
Sega sidrunimahl ja glögi/hõõgvein. Kalla mahlasegu kalafileedele.
Purusta roseepipar. Sega sool, riivitud ingver ja roseepipar ning hõõru segu kalale.
Pane kalafileed surutise alla ööpäevaks. Keera fileed vahepeal vormis ringi.
Eemalda vedelik, lõika kala naha küljest õhukeste viiludena lahti ja serveeri.