Aljona Sokolovskaja, ajakirja MOOD moetoimetaja ja stilist, Polhem PR
showroom
i juhataja, Behind the scenes PR-girl blogi:

Ma olen alati olnud pigem klassika austaja ja soovitan seda julgelt ka algavaks suveks. Laiad hõljuvad ja kergest materjalist püksid on kuumadeks päevadeks ääretult mugavad ja praktilised. Toonid võiksid olla helged, valged, juures võiksid olla tumesinised triibud. Lendlevust soosivad ka pikad kleidid ja seelikud, ja miks mitte ka vabama olekuga pluusid — vajadusel kasvõi number suuremadki, et efektsem jääks. Jalga mugavad espadrillid või eriti suurt kõneainet tekitavad massiivsed Birkenstocki plätud ja oledki suveks valmis!


Anni Jürgeson, modell, ehetedisainer, Style Hurricane blogi:

Kavatsen sel suvel oma riidekapis domineeriva musta välja vahetada kirka valge vastu, mida sobib kombineerida kontrastsete graafiliste mustritega. Ootan, et saaks loobuda kitsastest teksastest ja jakkidest ning veeta terve suve õhulistes kimono- ja kaftanilaadsetes kleitides. Suvi on parim aeg pikkade kleitide ja seelikute kandmiseks, sest talvel on neid keeruline mantlite ja saabastega kokku sobitada. Kuna suvel on palju reisimist ja ringi jalutamist, valin jalga kõige mugavamad laiade rihmadega sandaalid või ametlikumasse õhkkonda veidi elegantsemad kerged espadrillid. Sandaale ja jooksujalanõusid soosib ka sellesuvine sportlik trend, mida lavalaudadel näitasid nii Gucci, Alexander Wang kui ka Stella McCartney. 


Anna Elisabeth, Lindexi ja Seppälä showroomi juhataja, Anna Elisabeth blogi:

Sel suvel saab kindlasti näha ohtralt kimonosid ja tagasituleku teevad ka äärmiselt naiselikud, kõrge vöökohaga bikiinid. Jalanõud olgu mugavad — paksu tallaga platvormid või madalad sandaalid, tikk-kontsale suvel väga palju ruumi ei jää. Nagu ikka, tasub paljastada pisut oma päevitunud ihu lühikeste (soovitatavalt high-waisted) šortside ja crop-toppidega. Värvigamma võtavad üle virsikukarva ja oranžid toonid ning metallik, nii et miksi neid julgelt oma garderoobi!


Merily Leis, brändi SWÄRK looja, Sequin Magazine blogi:

Minu selle suve missiooniks on riietuda puhtalt emotsiooni ajel, unustada ära kõik moereeglid ja fopaad. Eelmine suvi käisid mu lasteosakonnast ostetud pastelsed lillelised traksipüksid liiga harva kapist väljas, see aasta investeeringi just sellistesse hetke ajel meeldima hakanud esemetesse, praktilisuse ning trendid jätan aga täiesti tahaplaanile. Ma arvan, et see võib olla päris vabastav ja mõnus kogemus ja soovitan sellist vabadust teistelegi!


Juba homme saad Eesti ägedaimate blogijatega Viru Keskuses ise kohtuda!

Kolmapäeval, 4. juunil toimub Viru Keskuse aatriumis hariv ja meelelahutuslik moepäev, mis on täidetud mitmekülgsete vestluspaneelide, kuue ainulaadse moefilmi ning Liis Lemsalu lemmikmuusikaga.

Moepäeva avavad kell 12.00 algavad vestlusringid, kus kirjaniku Eia Uusi eestvedamisel võtavad alternatiivmeedia teemal sõna moe- ja elustiiliblogijad Anni Jürgenson, Merily Leis, Anna Elisabeth Vaher ja Aljona Sokolovskaja. Seejärel pajatavad moelooja töö väljakutsetest ja takistustest disainerid Kadri Kruus, Paula Pärnaste ja Loomeinkubaatori esindaja Katrin Jaaska.

Vestlusringide järel võtab Viru Keskuse aatriumi lava üle Style Up meeskond, kes annab nõu, millisele kehatüübile sobivaimaid rõivavalikuid teha.

Moefilmide austajatele on moepäev aga lausa kohustuslik, sest alates kell 13.00 jõuab pea igal täistunnil aatriumi suurele ekraanile tänapäeva moemaailma kahurvägi. Tasuta linastusele tulevad moedokumentaalid Isabel Marantist, Alexander Wangist, Jeremy Scottist, Narciso Rodriquezest, Diane von Furstenbergist ning Karl Lagerfeldist. Moefilmi lainel lõpetab päeva Katusekinos linastuv film legendaarsest Yves Saint Lauren’ist ning sellele seansile on võimalik pilet soetada vaid 3 euroga, kui on ette näidata sama päeva ostutšekk Viru Keskusest.

Harivatele vestluspaneelidele ning inspireerivatele moefilmidele paneb elegantse punkti Liis Lemsalu, kes sel korral annab kõigile huvilistele võimaluse kuulata, mis on tema enda lemmikmuusika.


MOEPÄEVA AJAKAVA:

Vestlusringid:

12.00 „Moe- ja elustiiliblogid. Kas kasvav trend alternatiivmeedias?”

Vestlevad Anni Jürgenson, Anna Elisabeth Vaher, Merily Leis, Aljona Sokolovskaja.

12.20 „Moedisaineri töö telgitagused. Mida ja kuidas teha, et moeäris kanda kinnitada ja püsima jääda”

Vestlevad Katrin Jaaska (Loomeinkubaator), Kadri Kruus, Paula Pärnaste (Swärk).

12.45 Kehatüübid: mis täht oled Sina ja mille järgi rõivaid valida?ˮ (www.styleup.ee)


Moefilmid:

13.00 Jeremy Scott

14.00 Diane von Furstenberg

15.00 Alexander Wang

16.00 Narciso Rodriguez

17.00 Isabel Marant

18.00 Fendi by Karl Lagerfeld

19.00-20.00 Plaate keerutab Liis Lemsalu


*Korraldaja jätab endale õiguse kavas muudatusi teha.


Kõik aatriumis toimuvad sündmused on Viru Keskuse külastajatele tasuta.