1. Kõrvalestade venitamine

Keegi pole päris kindel, millal see valulik protsess alguse sai, kuid võib tõdeda, et ta on vaikselt kanda kinnitamas ka tänapäeva maailmas. Tavaliste kõrvarõngaste asemel pannakse kõrvaaukudesse aina suuremaid ja raskemaid ehteid, et neid siis niiviisi võimalikult suureks välja venitada.

2. Puupunnide ninaauku toppimine

India kirdeosast pärit naisi peeti kunagi niivõrd kauniks, et nad pidid ohutuse mõttes endale puupunne ninaauku hakkama toppima. Aja möödudes läks ka nende puidust tarvikute diameeter suuremaks ja nõnda tuli lõppilme kokku päris veider.

3. Nägude armistamine

Väikesed Dinka poisid ja tüdrukud isegi ei karda enam, kui kohalik võlur võtab välja oma tulikuuma punase noa ja nende nägusid armistama asub. Selline traditsioon on levinud Sudaanis.

4. Põskedest ogade läbi torkamine

Kui Taimaalt pärid mehed jõuavad täiskasvanuikka, siis on neil aeg seda demonstreerida oma põskedest suurte ogade läbi surumisega. Phuketis toimub sellise akti raames oktoobrikuus lausa festival. Olgugi, et väidetavalt paranevad haavad, on armid igavesed.

5. Esihammaste teritamine

Bali saare uskumuse järgi olid hambad viha ja armukadeduse sümboliks. Seega hakati neid viilima. Maiade kultuuris aga teritati hambaid selleks, et erineda alamatest klassidest. Aafrikas sooviti haikalade moodi olla.

6. Kehade armistamine

Kuigi armistamine on väga levinud, on selle üks ekstreemsemaid versioone esindatud Paapua Uus-Guinea Sepiku jõe hõimude hulgas. Tseremoonia kestab nädalaid ning see koosneb nii avalikust häbistamisest kui ka uskumatust valust. Žilettidega lõigates üritatakse inimese nahk muuta võimalikult sarnaseks alligaatori omaga.

7. Huuleplaat

Ebanormaalselt suure plaadi asetamiseks alahuulele tehakse sinna kõigepealt auk või sisselõige. Pärast seda hakatakse huult venitama sinna raskeid ümaraid CD-plaadilaadseid esemeid paigutades. Traditsioon on ikka veel levinud mõnel pool Aafikas ja Amazonase lähistel.

8. Kaela venitamine

Põhja-Taimaa naised on tuntud oma messingust valmistatud rõngaste poolest, mis juba väikestel viieaastastel tüdrukutirtsudel ümber kaela on. Neid kutsutakse sageli kaelkirjak-naisteks või pikk-kaeladeks. Müüdi kohaselt murravad naised rõngad eemaldades enda kaela. Tegelikult mitte — ehe toimib hoopis vastupidiselt. Ta mitte ei pikenda kaela, vaid surub rangluid allapoole, mille tagajärjel lõpuks õlad järgi annavad ning tekib efekt pikast kaelast.

Pilte erinevatest iluideaalidest vaata siit!

Allikas: Oddee