5. Serveeri BBQ salat värske salatiga.
Isetehtud majonees:
1. Pane 1 toores muna köögikombaini või blenderisse, seejärel käivita (pigem aeglasel või keskmisel režiimil) ja hakka aeglaselt õli peale valama, kiirusega ca 20-30 sekundit 200ml kohta.
2. Seiska masin ja lisa teised koostisained: sinep (0.5-1 tl 200 ml õli kohta), riisiäädikas (1-2 tl 200 ml õli kohta), mesi (0.5-1 tl 200 ml õli kohta), sool ja värskelt pressitud sidrunimahl (1-2 tl 200 ml õli kohta). Käivita masin paarikümneks sekundiks, et korralikult läbi segada.
NB! Endale parima maitse väljaselgitamiseks soovitan lisada alguses teisi koostisaineid väiksemates kogustes ning seejärel koguseid vastavalt enda eelistustele muuta.
Ja veel, majoneesi kogus ühe serveeringu kohta võiks olla 30-40 grammi (2-3 sl). Majoneesi kogus on tõenäoliselt oluliselt suurem, kui üheks serveeringuks vajalik.
3. Grill-supp
Julgustan sind seda proovima, sest kui see söödud ja sa ennast hästi tunned, siis kiidad ennast.
Koostisained:
- 75 g paprikat
- 75 g suvikõrvitsat
- 75 g väikest punast sibulat
- 15 g võid
- 115 g Erik Orgu ürdileiba
- 145 g tiigerkrevette marinaadis
- 145 g AURA vege tomatipüreesuppi
- sool
Valmistamisõpetus:
1. Tükelda paprika, suvikõrvits ja sibul ning aja puidust grillvardasse koos krevettidega.
2. Küpseta ahjus, grillil või praepannil 4-5 minutit, maitsesta soolaga.
3. Soojenda supp ja soovi korral rösti leib ning määri sellele või.
4. Serveeri supp grillvarraste ja leivaga.
Põhiroad
4. Linnuliha šašlõkk
Lihtne klassika, millest ei saa mööda jaanipäeval, ja ei peagi saama, sest olen selle kenasti tasakaalu viinud — kõht saab parajalt täis ja olemas on Sinu keha jaoks vajalikud toitaineid.