Kingituste tegemine on muutunud justkui kohustuseks ja oma staatuse näitamiseks. Tegelikkuses võiks kingituste tegemine olla lõbus ja rõõmupakkuv nii kinkijale kui ka kingisaajale. Selleks, et see taas lõbusaks muuta, toome välja mõned nipid, mida edaspidi kinki valima hakates kõrva taha panna.

Püüa mitte jätta kingituse soetamist viimasele minutile. Eelnevalt võiksid vähemalt välja mõelda, mida kingituseks soetada. Nii säästad oma närve ja väldid ebameeldivat olukorda, kus kingisaaja tänab Sind kingi eest üksnes viisakuset.

Enne kingituse tegemist võiksid paika panna eelarve. On ütlematagi selge, et sümboolsed jõulukingid maksavad kordades vähem kui õe või venna juubelikink. Siiski ei tohiks kingitused Sinu pangakontot laostada. Liialt hinnaline kink ei ole ka kingisaajale kõige paremaks üllatuseks, kuna nii võib talle tunduda, et peab tulevikus ka Sulle sama hinnalise kingitusega vastama.

Mõtle hästi järele, millega kingisaaja tegeleb, mida ta armastab ja millised on tema eelistused. Suuresti mängivad rolli ka kingisaaja temperament ja iseloom – ühele inimesele võib väga meeldida mõni rahustav spaaprotseduur, samas kui teine eelistaks pigem mõnda head klassikalist raamatut. Alati on omal kohal ka praktilised kingitused, nagu kohv, kvaliteetne teesegu, käsitööna valminud maiustused jms.

Kes ütleb, et kingitused peavad alati olema üllatused? Kui tunned inimest piisavalt hästi, siis oled kursis ka sellega, kas ta armastab praktilisust või meeldivad talle tõepoolest üllatused ja originaalsus. Praktilise inimese käest tasub alati eelnevalt küsida, ega tal otseselt midagi tarvis ei ole. Tihtipeale on neil tegelikult päris mitu soovi, mida on enamasti väga lihtne täita. Kui sõber armastab aga üllatusi, siis tuleb Sul veidi enam vaeva näha ja kindlasti kingitus ka ägedalt ära pakkida!

Pea meeles, et kingitus ei pea olema ülearu hinnaline. Oluline on, et seda ei ole ostetud kiiruga lihtsalt selleks, et oleks, mida viia, vaid et see tuleks südamest. Kindlasti tuleks kingitusele juba aegsasti mõelda ja katsuda kingituse tegemist mitte jätta viimasele minutile.

Jaga
Kommentaarid