Eva pikkuseks on 168 cm. Kaalu-pikkuse tabeli järgi võiks 168 cm pika naisterahva kaal olla minimaalselt 56 ja maksimaalselt 71 kg.

Alla on joonitud jällegi need toidud, mis kas oma rasvasisalduse või kalorihulga tõttu saleneja menüüsse väga ei sobi.

Laupäev

Shashlõkk sealihast ilma kartuliteta ja ohtra salatiga, punane vein

Pühapäev

Hommikuks: omlett seentega, salat sibulast ja tomatist, seemneleib võiga
Keskpäeval (päev möödus teel Pärnu lähedale ja tagasi): friikartulid kastme ja salatiga
Õhtuks: friikartulid kastme, salati ja karbonaadiga, 1 tume õlu ja kuivikud võiga

KOMMENTAAR:
Kartul on hea toit, kuid friikartulid on liiga rasvased, mistõttu päevane rasvakogus on liiga suur (ülearu on umbes 7 rasvaportsjonit). Täiesti puudub menüüs puuvili ja piim ning piimasaadused. Leiba peaks päevas sööma vähemalt 4 viilu, siin on söödud üks leivaviil ja kuivikuid.

Esmaspäev

Hommikuks: jogurt (u 200 gr), tass kohvi piima ja suhkruga
Lõunaks: tomatisupp „Nokus”
Õhtuks( elukaaaslase sünnipäev): Toores aed- ja juurvili (kurk, tomat, seened, varsseller, lillkapsas) hapukoore-küüslaugu dipikastmega, kuivikud, u. 50 gr heeringafileed sinepikastmes, 2 kokteili granaatõunamahla ja arbuusiviinaga.

KOMMENTAAR:
Täna puuduvad menüüs teraviljasaadused ja kartul. Leiba jääb vajaka 2 viilu. Peale selle on lihavaba päev.

Teisipäev

Hommik: Tass kohvi piima ja suhkruga, mõned seened ja paar tükki lillkapsast ja 4-5 väikest kuivikut järelejäänud hapukoore-küüslaugu dipikastmega
Lõunaks: omlett u. 10 põldvutimunast juustuga, leib võiga
Õhtuks: mulgipuder, ahjus küpsetatud viineritega

KOMMENTAAR:
Väga „vaene” päev. Teraviljatoodete grupist jääb puudu 2 portsjonit, leiba on 1 viil, peaks olema 4 viilu. Puuduvad puu- ja köögiviljad. On küll märgitud, et sõi paar tükki lillkapsast, kuid seda on vähe. Muna on olnud päris palju, kuid nädalalõpus ei ole seda enam söödud, nii et kokkuvõttes jääb nädala kogus soovitatavatesse piiridesse. Kohvipiim ja juust ilmselt ei rahulda piima vajadust, peaks olema veel juures kas rõõska piima, jogurtit või kodujuustu.

Kolmapäev

Hommik: u 100 gr jogurtit, kohv piima ja suhkruga
Lõuna: maksastrogonov kartulipudruga, 12 cl punast veini

KOMMENTAAR:
Päeva toit ei ole päris täpselt kirjas, kuid praeguse põhjal on puudus puu- ja köögiviljast, leivast ja piimast.

Neljapäev

Hommik: jogurt 100 gr,granaatõunamahl
Keskhommik: 1 jogurtitordi viil
Lõuna: paneeritud kalafileetükk majoneesikastmega, keedukartul, porgandi-kapsasalat, apelsinimahl
Õhtu: Aedviljasupp sealihaga (1 1/2 kausitäit), granaatõunamahl

KOMMENTAAR:
Ka täna ei ole leib maitsenud, menüüs on küll kartul. Piima ja piimasaadused puuduvad.

Reede

Hommik: 2 pasteedileiba rohelise sibulaga, kohv piimaga, granaatõunamahl
Lõuna: Aedviljasupp sealihaga 1 kauss
Õhtu: nisuidud, marineeritud kilud (u 100 gr), kanalihapasta suvikõrvitsa ja „Merevaiguga” 1 ports

KOMMENTAAR:
Ikka on vähe süsivesikute ja kiudaineterikast toitu — teraviljasaadusi. Need hoiaksid täiskõhutunnet ja on tervisele kasulikud. Puuvilja oleks võinud veel olla 1 portsjon.

Laupäev

Hommik: nisuidud, kohv 1 pasteedisai paprikaga,1 suitsulõhesai võiga, 2 marmelaadikommi
Lõuna: omlett hallitusjuustuga, tomati-punasesibulasalat, 1 leivaviil
Pärastlõuna: u 100g küpsetatud (praetud?)sealiha ilma saiata (kebab?), salat marineeritud sibulatest majoneesi-ketsupi kastmega, pudel heledat õlut, u 10 oliivi, klaas apelsinimahla
Õhtu: kooritud krevetid, kana-ananassi pasta

KOMMENTAAR:
Täna on liiga palju liha ja rasva just oliivide pärast. Ka hallitusjuust on rasvarikas, samuti lõhekala. Idud on väga tervislik toit, samuti sibul.

Pühapäev

Hommik: 1 spl astelpajumoosi, 2 juustuvõileiba, kohv piima ja meega, apelsinimahl, omlett sibula ja tomatiga
Lõuna: 2 varrast kebabi sibula ja tomatiga (ilma kartulita), ½ l heledat õlut
Õhtu: suupisted — juust, mandlid suhkruvaabaga, oliivid

KOMMENTAAR:
Puudujääk teraviljasaaduste ja leiva osas, samuti on vähe köögivilju. Piima ja piimasaaduste osas ei oska täpselt öelda, kuid juust on olnud suupistena, seega ilmselt rasvasem. Peale selle on vaid kohvipiim, mille kogus ei ole tavaliselt kuigi suur.

Selgituseks lähemalt

Toiduportsjoneid ja toidu mitmekülgsust on vaadeldud toidugruppide kaupa. Päevas peaks sööma igast toiduainetegrupist teatud arv portsjone. Eesti toidusoovituste järgi on päevane vajadus alljärgnev:

  • Teraviljasaadused ja leib — 8-13 portsjonit, sellest leiba 4 portsjonit e viilu
  • Köögivili — 4-5 portsjonit
  • Puuvili  — 2-4 portsjonit
  • Liha  — 2-4 portsjonit
  • Kala  — 2-4 portsjonit
  • Muna — ½-1 muna
  • Piim ja piimasaadused — 2-4 portsjonit
  • Rasvained, õli, seemned  — 4-5 portsjonit
  • Maiustused — 2-4 portsjonit.

    Teadaoleva informatsiooni põhjal tuleb välja, et Eva ei söö iga päev tasakaalustatud ja mitmekülgset toitu.

    Põhimõtteliselt jääb vajaka teraviljasaadustest ja leivast ning puuviljadest, mõnel päeval ka piimast ja piimasaadustest. Hea on see, et talle meeldib juua mahla. Kuid liialdama kipub ta rasvasega, sööb majoneesiga toite, oliive ja leiba või ja pasteediga.

    Ainuke toidugrupp, mille osas on ilmselt soovitustepõhjane vajadus rahuldatud, on köögiviljad. Siiski pole täpselt teada köögiviljasalatite portsjonite suuruseid ja sellepärast ei saa ka selles osas kindel olla.

    Soovituseks on siiski rohkem süüa ka teraviljasaaduste toidugrupist, kuna nende söömisel tekib kiiremini küllastustunne ja kõht saab täis. Rasvased toidud seda ei tekita ja kui neid süüa, on ikka veel isu taas midagi suhu võtta. See ongi ohuks, kus me sööme rohkem, kui kulutame ja lisakilod kogunema kipuvad.