Ma olen kunagi ühe peo käigus sattunud Koplis asuvasse “Kolme lõvi” baari. Jah, just sellesse samasse, kus Mikk Kotkas armastab (armastas?) käia. Ma ei tea, kellel selline hull mõte tuli, kuid ühe peo afterparty´l sinna ma sattusin. Mul õnnestus kogemata ühele püsikundele vastu minna tantsuhoos. Ta vaatas mind vihaselt, ma palusin vabandust, naeratasin kohtlaselt ja asi lahenes ilma draamata. Ma olin küll oma seltskonna, ja piisavalt suure seltskonnaga, kuid mul on olemas elementaarne ellujäämisinstinkt, mis ütleb, et švipsis peaga ei hakka teise purjus ja ilmselgelt agressiivse inimesega õigust taga ajama. Eriti kusagil Kopli baaris.

Teine kord sattusin ma sõbrannadega Valgas (või oli see Võrus) kohalikku kõrtsi. Ma saan aru, et must jääb mulje nagu oleks ma kas 1) suvaliste kõrtside agar külastaja või 2) kummalise ekstreemspordi harrastaja, aga tegelikult on need kaks korda ka ainsad säärased külastused, mis mulle meelde tulevad. Seal tuli minu ja mu sõbrannade juurde tantsuplatsil äärmiselt agressiivne neiu, kes näitas meile rusikatega, mis meist saab kui me EI tantsi. Jah, ta sundis meid tantsima, sest talle jäi mulje, et kui me temaga ei tantsi, siis me peame end teistest paremateks. Okei, me pidasimegi, kuid meil ei tulnud pähegi talle midagi sarnast öelda, sest juba seda, kui me naerma hakkasime ta käsu peale, võttis ta vist kui suurt solvangut. Meid oli tolles kõrtsis kuus sõbrannat, tollel tütarlapsel kohalikuna vajadusel ilmselt pool Võrut või Valgat. Ma olen küllalt kuulnud neid lugusid, kuidas “võõrastele” kusagil nurga taga peksa antakse . Ülbamise eest. Isegi kui see võib tähendada mitte tantsimist. Purjus inimesed on ebaratsionaalsed. Ellujäämisinstinkt ütleb, kus ja kellele midagi öelda.

Ma arvasin, et seda teavad kõik täiskasvanud inimesed.

Nii jõuamegi prooviabielu-Liisani, kes peksa sai. Ma igaks juhus ütlen veel kord, et on väga traagiline, et selline asi juhtus, on veelgi traagilisem, et leidub 44aastaseid naisi, kes tunnevad vajadust kellelegi peksa anda ja ma mitte kuidagi ega ühelgi moel ei naera ega naeruväärista ohvrit. Mul on lihtsalt küsimus. Kus on tema ellujäämisinstinkt ja common knowledge?

Purjus peaga sekkuda teiste purjus inimeste suhtlusse. Öelda purjus vene keelt ütlevatele isikutele (mitmuses), et nood räägiks eesti keeles. Oletame, et ta ütles seda veel üleoleva tooniga või sellest loeti välja üleolev toon. Teda tõugatakse. On selge, et tegu on agressiivsete inimestega. Ta tõukab vastu. Olles üksinda. Ütleb, et mind ei tõugata. Andke mulle andeks, aga see on klassikaline võrrand selleks, et öises tanklas peksa saada.

Ja kui te lubate, siis veel üks küsimus. Miks on vaja minna “Kuuuurijasse” “suud puhtaks” rääkima? Läks lugu meediasse, rääkisid ära, mis juhtus, andsid kommentaare siia ja sinna, aga sellest peaks piisama. Nii jääb mulle jälle mulje, et kõik sobib müügiks.

Eveliisi blogi leiad SIIT!