1. Välisuks peaks peegeldama sinu olemust, et energia leiaks tee sinu juurde

Uks peaks olema puhas, korralik ja sinu nägu ehk peegeldama seda, milline inimene sa oled. Kindlasti peaks olema uksel nähtavalt nimi või number. Hoolitse selle eest, et su kodu sissekäik oleks viisakas ja puhas ning kindlasti peab ukse ees olema korralik uksematt.

2. Voodil peaks olema tugev ja kindel peats


See tagab stabiilsuse ja annab tuge. Materjal pole oluline, kuid soovitatakse vältida metallist võresid, mis võivad tekitada vangistatuse tunde.

3. Voodi ümbrus olgu korras ja mõlemal pool ühesugune

Oluline on, et mõlemal voodis magaval inimesel on samasugused tingimused. Üks ei tohi olla vastu seina surutud või magada prügihunniku kõrval. Voodi ümbruses peab olema ruumi ja avatust. Kui ühel pool on öökapp ja lamp, peaksid samasugused olema ka teisel pool. Need reeglid kehtivad ka siis, kui magad üksi, sest sel moel annad võimaluse kõigel uuel (k.a uuel inimesel) oma ellu tulla. Vastasel juhul paned tal tee kinni.

4. Voodi all olgu ruumi

Hoia oma voodi alune puhas, see ei ole kolakogumise ja asjade säilitamise koht. Kui sul tõesti ei ole kuhugi mujale asju panna, jäta voodi alla ainult pehmed esemed. Kindlasti ei tohiks seal olla halbu emotsioone või mälestusi tekitavaid asju, seega oma eksi meenutavate esemetega karp tõsta parem kappi või sahtlisse ümber.

5. Koduloom viska voodist välja

Narvas Päevalehega vaatamas kuidas seal tegutseb üks vaeste perede lapsi abistav MTÜ - Mercy Center

Mõned Feng Shui eksperdid ei poolda koduloomaga ühes voodis magamist. Põhjenduseks see, et loom võib end füüsiliselt sinu ja su kallima vahele pressida, see aga ei ole kindlasti hea. Veel hullem on asi siis, kui elad üksi ja võtad lemmiku õhtuti kallima asendajana kaissu. Loom võtabki kogu energia ära ega lase uuel inimesel su ellu tulla.

Teised Feng Shui asjatundjad aga leiavad, et kui sulle selline elukorraldus sobib, siis jätka samas vaimus.

6. Tõsta maalid seina peal kõrgemale

See on vajalik selleks, et kõrgemal asuv energia saaks liikuma. Samuti vaata üle oma kõrgetel riiulitel olevad raamatud — kas sa loed neid veel kunagi või võtavad nad lihtsalt asjatult ruumi ning saaksid seda pinda kasutada millegi kasulikuma jaoks?

7. Mööbel paiguta teadlikult


Mida avatum on tuba, seda kauem tahavad inimesed (k.a sa ise) seal olla. Kui diivan on seljaga ukse poole, tunned end pidevalt ohustatuna. Näoga ukse poole vaadates tunned end turvalisemalt.

8. Töölaud olgu uksest ja seinast eemal

Ukse kõrval olev laud kogub endasse ja annab sulle edasi kogu energia, mis uksest sisse voogab. See võib sind lõpuks täiesti ära kurnata. Parim koht laua jaoks on toa keskel või akna all, et saaksid töötamise vahepeal pilgu tõsta ning kaugusesse vaadata. Kui just pead laua vastu seina lükkama, pane sellesama seina peale mõni maal või pilt loodusest, mida vaadates saad rahuneda.

9. Voodi kõrval ei tohi olla juhtmeid

Igasugune elektroonika jäägu magamistoast välja! Voodi kõrval ei tohiks olla ühtegi juhet, k.a mobiiltelefoni laadija ja elektriga töötav äratuskell ei ole soovitatavad. Lained, mida elektroonikaseadmed välja saadavad, häirivad su und.

10. Uks peab täielikult lahti käima

Hoolitse selle eest, et su kodu välisuks avaneks täielikult. Ukse ees või sees ei tohi olla ühtegi takistajat, näiteks ei tohiks sa ukse külge riputada nagisid ja üleriideid, mis ukse täielikku avanemist takistama hakata võivad. See on oluline selleks, et sa ei blokeeriks ära ühtegi head võimalust, mis sinu juurde teed otsivad!

11. Viska praht välja

Mida rohkem sodi ja mööblit sul kodus on, seda rohkem on sul seisvat energiat. Kui tunned end oma asjade keskel halvasti, loo kord majja. Kui see aga sind ei häiri, las jääda nii, kuis oli!

12. Ära koristamisega liiale mine

Kodu, mis on täiesti lage ja kus pole ühtegi vaipa, pilti seintel ega nipsasjakest riiulitel jätab hüljatud ja külma mulje — nagu ei elakski seal kedagi.

13. Hoia ahi puhtana

Feng Shui teooria järgi peegeldab ahi su karjääri ja edukust, seega tasuks selle puhtusele eriti suurt tähelepanu pöörata.

14. Värvi toa seinad õiget tooni


Roheline on rahustav ja lõõgastav, sinine on jahedam toon, kuid mõjub samuti lõõgastavalt. Kollane aga ärritab ja väsitab, eriti magamistoas. kööki sobib eriti hästi valge toon.