Varem on soovitatud foolhappe preparaate tarvitada rasedust planeerivatel naistel ja jätkata vähemalt raseduse esimese kolme kuu jooksul. Üks foolhappe vähesusest tingitud sünnidefekte on
.

Raseduse ajal tavaliselt naise vererõhk mõnevõrra tõuseb. Kõrge vererõhk võib aga viidata ka raseduse teise poole toksikoosile, millega kaasned ka paistetus ja mitmed muud näidud. Toksikoosi all kannatab kümnendik naisi ja kui see ravimata jätta, võib see lõppeda krampidega raseduse lõpus või nädal pärast sünnitust, mis seab ohtu naise elu.

Ameeriklaste uuring näitas, et raseduse ajal foolhappega rikastatud multivitamiine tarbinud naised olid teistest väiksemas kõrge vererõhu ohus. Samas ei ole teadlased kindlad, kas kaitsvat mõju omas foolhape või mõni muu multivitamiinides sisaldunud toimeaine, kommenteeris dr. Sonia Hernandez-Diaz Bostoni ülikooli meditsiinikoolist.

Hernandez-Diaz ütles Reutersile, et bioloogiliselt on arusaadav, miks foolhape võitleb kõrge vererõhuga. Varasemad uuringud on näidanud, et foolhape aitab alandada raseduseaegse toksikoosiga seostatud homotsüsteiini taset.

Hernandez-Diaz märkis, et kui uue uuringu tulemused kinnitust leiavad, tuleb foolhappe tarvitamist soovitada kogu raseduse vältel, mitte ainult esimesel kolmel kuul.

Uuringu autorid arvavad, et foolhape võib alandada vererõhku ka naistel, kes ei ole rasedad. Kuid selle täpsustamiseks on vaja uusi uuringuid.

Raseduse ajal välja löönud tervisehädad tavaliselt taanduvad, kuid löövad uuesti välja klimakteeriumi jõudes. Näiteks on täheldatud, et esimese raseduse ajal toksikoosi all kannatavatel naistel tekivad hiljem sagedamini südamehaigused, kusjuures homotsüsteiini kõrget taset seostatakse ka insultide ja infarktidega.