1.            Et tavalise juustuvaagna asemel ilutseks laual ehitud kuusepuu, võib kasutada erinevat sorti juuste, puu- ja köögivilju, saia või leiba. Juustust skulptuuride valmistamiseks on kõige parem Valio Kuninga Gouda punases pakendis. Selle tekstuur on meisterdamiseks sobiv ning ei hakka lõikudes pudenema. Samuti ei sisalda see auke, mis takistaks ühtlaste pindade väljalõikamist.

2.            Juustust kujukeste ja detailide valmistamiseks ei ole vaja spetsiaalseid tööriistasid. Köögikapist tuleb leida väiksed piparkoogivormid , mis on abiks erisuguste kujundite meisterdamiseks. Varustada tasub end ka väiksemat sorti terava noaga.

3.            Kuuse saab ehtida nii uhkelt, kui meisterdaja fantaasia lubab. Lisaks juustule võib kasutada pea kõiki puu- või juurvilju ning muid tava- või eripärasemaid juustukõrvaseid.

4.            Oluline on teada, et juustukuuse ehtimiseks mõeldud detailid tuleb eelnevalt valmis meisterdada. Hakka juustukuuske kaunistama siis, kui kõik detailid on valmis — nii väldid juustu kuivamist. Sea need meelepäraselt, kata valmistatud kujuke kilega ja pane söömiseni külmkappi külalisi ootama.

5.            Kaunis kuuseke sobib ka kingituseks. Paki juustust üllatus tsellofaani ja seo sobiva paelaga. Ole valmis kiidusõnadeks, millega unikaalset lauakaunistust tervitatakse.