Aastal 2007 kandis Evelin Ilves kaunilt istuvat ampiirlõikelist kleiti. Stilist Urmas Väljaots kirjutas toona: "Rikkalikud lilltikandid kuldsel taustal lisavad nooruslikule lõikele annuse positsioonile vajalikku majesteetlikkust. Juurde haakuvad kuldehted ja lihtne laitmatu soeng."

Aastal 2008 paitas Evelin Ilves pilku rahvarõivaainelise komplektiga, kus oli kasutatud Lõuna-Viljandimaa motiive. Mustrid tikkis saarlanna Kätlin Sammel.

Autor Ülle Suurhans-Pohjanheimo nentis, et lõi rõiva taotlusega, et seda saaks kanda korduvalt nii Eestis kui ka mujal maailmas. Pärast kätlemist ilmus Evelin külaliste sekka paljaste õlgadega.

Aastal 2009 säras Evelin Ilves Arne Niidi loodud kleidis. "Julge valik," kommenteeris paljastatud õlaga kleiti moekunstnik Ülle Suurhans-Pohjaheimo.

Aastal 2010 kantud kleidi dekoltee vääris eraldi teemat. Õhtuleht kirjutas, et osa mehi suhtles presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonial Evelin Ilvese asemel tema dekolteega.

Appi võeti ka psühholoogiaprofessor Voldemar Kolga, kes sõnas, et naise avarasse dekolteesse piilumine küll väga mehelik ja normaalne käitumine, kuid siiski ebasobiv demonstreerimiseks niivõrd väärikas kohas, nagu seda on vabariigi aastapäeva vastuvõtt

Tänavused presidendi vastuvõtu rõivad disainib moekunstnik Arne Niit. Kleidi autor ise oma loomingut kommenteerima ei kipu. "Olen alati olnud seda meelt, et ei reklaami oma kliente. Disainer ei hoople kunagi oma kleitidega, seda võivad teha kandjad ise," on Niit ühes intervjuus öelnud.