1. Pissipuu
"Paar aastat tagasi, kui meie labrador oli alles kutsikas, olime äsja kuuse tuppa toonud. Kuna ta oli juba harjumas õues pissitamisega ja järsku toodi üks puu tuppa, mõtles ta loomulikult, et see on talle. Ta asus kuuse peale pissima ning üritasime naisega teda peatada, mispeale ta ehmunult minema jooksis, pissirada järel. Niisiis oli terve maja täis koerakust ja kirsiks tordil kukkus lõpuks kuusk kõige täiega pissi sisse."

2. Liigne agarus on ogarus
"Olin 9-aastane ning jooksin jõuluhommikul elevusega ema-isa tuppa, et nad üles ajada ja kinke avama asuda. Paraku koperdasin aga vaiba otsa ja uksest sisse lennates lõin oma suu ära täpselt vastu voodiposti. Verd oli igal pool ning kaotasin ühe hamba, mis oli õnneks piimahammas, ent kahjustasin jäävhamba alget. Olime kuus tundi haiglas, mistõttu jäi kinkide avamine tol päeval ära. Lisaks ei saanud ma mitu päeva süüa ühtegi tahket asja, vaid pidin leppima kõrrest tulevate vedelikega. Jõulude ajal oli see eriti hirmus! Mu vanematel on endiselt sama voodi, millel on minu hambast väga märgatav täke."

3. Armas viga
"Mu vanaisal läksid kinke pakkides kaks tükki filmilikult sassi. Niisiis sai minu 11-aastane nõbu habemeajamiskomplekti. Kuna ta oli selle üle aga nii rõõmus ja mängis sellega, ei olnud kellelgi südant eksitusest teada anda. Mõtlesime kõik, et küll tal mõne aasta pärast läheb neid tarvikuid vaja."

4. See üks onu
"Armastan jõule, ent meepotis on tilk tõrva. Nimelt iga kord räägib minu onu, kes hakkab nüüd vanadusest seniilseks jääma, väga pikki lugusid. Sellest poleks veel midagi hullu, ent viimati kõneles ta väga detailselt, kuidas talle peenisekateetrit pandi ja sellega palju pusimist oli. Ta tegi seda jõululauas, kus me kõik samal ajal sõime..."

5. Lauakombed
"See juhtus eelmisel aastal. Istusime kõik lauda, et sööma hakata ning minu vend, kes keelamisest hoolimata kiikus, kaotas tasakaalu ja üritas lauast haarata, ent oli sellest juba liiga kaugele taha kukkunud. Ta sai kätte laualina, mille ta kaasa tõmbas. Õnneks ei kukkunud kõik söögid maha, vaid ainult kook. Tegemist oli hiiglasuure šokolaadikoogiga, mis igale poole plärtsatas. Terve õhtu oli meil seetõttu väga lõbus ning saime venna üle veel kaua nalja teha."

6. Trikiga puu
"Meie pere on vaid korra toonud koju päris kuuse. Mu vanemad soetasid esimest korda puu ning ostsid selle jaoks ka aluse. Paraku nad aga ei märganud, et puutüvi oli lõigatud nurga all, mistõttu ei tahtnud see alusel püsida ja kippus kukkuma. Isa katsetas kordi ja kordi, ent kuusk aina kukkus. Mu ema läks mõneks minutiks ruumist välja ja kui ta tagasi tuli, oli isa jõudnud kuuse rõdult alla visata. Tollal ei kontrollinud ta enda viha veel nii hästi. Nüüd on sellest saanud lugu, mida meenutame naljaga iga aasta."

Hea lugeja, jaga ka enda vahvaid meenutusi pühadeajast!