Kiirem toiduvalmistamise oskus vähendab soove minna kiirelt ja lihtsalt valmistoitu ostma, mis ei pruugi olla niivõrd tervislik, hea ja kvaliteetne kui kodus isevalmistatud toit.

Kodus süüa valmistades vähendad ülekilode ja tervisehädade riski ning säästad raha. Samuti annad head eeskuju lähedastele.

Kuidas toidutegemine lihtsamaks teha?

Mina valmistan oma pere toidu nii:

  • Vaatan üle oma nädala menüü.
  • Ostan toidu ette kolmeks kuni viieks päevaks. Poes kasutan ostunimekirja.
  • Kui toiduained on olemas ja retseptid teada siis hakkan tegema ettevalmistusi järgnevateks päevadeks
  • Kõigepealt tükeldan kõik juur- ja köögiviljad ära.
  • Asetan tükeldatu eraldi sordi kaupa suletavatesse karpidesse.
  • Loomsete toiduainetega teen samamoodi, kuid toiduained, mida on vaja kolme-nelja päeva pärast, asetan seniks sügavkülma.
  • Kaalun ära kuivained ja panen nad valmis toidu tegemiseks.
  • Ette valmistatud toitu saad otse taldrikule või pannile panna. Ei pea lõikelauda ega nuge määrima.
  • Talitades minu näpunäidete järgi, säästad iga päev keskmiselt pool tundi.

Toidu ettevalmistamine nädalaks võtab küll aega, aga see on seda väärt. Ole nutikas, kaasa ettevalmistustesse kogu pere. Hea on nädala toit näiteks pühapäeva õhtupoolikul ette valmistada, et siis nädala sees peale tööpäeva kergelt tervislik toit valmis teha.

Kas teadsid, et nii toimivad enamuste toidukohtade köögid?

Allikas: ErikOrgu.ee