Hollandi õunakook

 (1)
kuuele kuni kaheksale
Hollandi õunakook
Foto: Nami-Nami

Tainas:
300 g nisujahu (5 dl)
200 g külma võid
125 g suhkrut (1,5 dl)
noaotsatäis soola
1 muna
Täidis:
3-4 suurt haput õuna
100 g suhkrut
30 g heledaid rosinaid
30 g tumedaid rosinaid
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl riivsaia

Valmista esmalt tainas. Sega jahu ja sool, lisa suhkur ning haki juurde või. Lisa lahtiklopitud muna (jäta umbes 1 sl munasegu koogi määrimiseks). Sõtku tainas ruttu ühtlaseks ja pane külmikusse.

Valmista täidis. Koori õunad, eemalda südamik ja tükelda. Loputa rosinad. Sega õunad, rosinad, suhkur ja kaneel.

Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Rulli 2/3 tainast õhukeseks ja vooderda sellega koogivormi põhi ja servad. Puista peale riivsai, kata õuna-rosinaseguga.

Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ja lõika 1,5 cm laiusteks ribadeks. Aseta tainaribad risti-rästi koogi peale. Määri kook pealt munaga.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on kuldpruun.

Lase koogil vormis veidi või täielikult jahtuda enne serveerimist.