Tiheda päevakavaga inimestel ongi hommik ainuke aeg, mil sporditegemine üldse võimalikuks osutub. Ka puhkusel olles on ju palju toredam kõigepealt trenni teha ning siis terve päeva lihtsalt mõnuleda.

Siiski on väga raske juba enne koitu üles tõusta, et enne töövõi koolipäeva üks trennikord kirja saada — tean seda omast käest! Uni on sellel hetkel kõige magusam ning nii varajasel kellaajal kohe üldse ei taha õue jooksma, ujulasse ujuma või spordiklubisse jõusaali minna. Niisiis, kui Sinulgi on vaja lisamotivatsiooni hommikuseks treeninguks, kasuta järgmisi nippe, mis mind pea alati aitavad:

1. Planeeri pühapäeval terve nädala trennid ette ära

Nii ei mõtle Sa igal hommikul, et „ahh, täna ei viitsi kohe üldse üles tõusta, ma lähen hoopis homme trenni“. Kindel plaan aitab Sul kogu oma tahtejõu kokku võtta, sest Sa tead väga hästi, et planeeritud treeningu vahelejätmise puhul valdab Sind mitte miski muu kui süütunne. Kui Sa aga kõik need väikesed eesmärgid ilusti ära täidad, võid enda üle uhke olla — kui teised alles ärkavad, on Sinul juba trenn tehtud ja naeratus näol!

2. Mine vara magama

Piisav uni on tervisesportlasele ülimalt oluline, seega ära näpista trenni jaoks aega oma unetundide arvelt. Selle asemel ürita vara magama minna või võimaluse korral teha pisike lõunauinak. Kui aga nii vara igapäevaselt üles ärgata, tikub uni iseenesest õhtuti vara silma.

3. Pane õhtul kõik vajalikud asjad valmis

See on eduka hommikuse trenni saladus! Trenniriided ja -jalatsid, pisike snäkk (näiteks banaan) ja joogipudel — kogu vajaminev varustus olgu juba eelmisel valmis pandud. Nii ei pea Sa unise peaga hakkama mõtlema selle peale, mida Sul üldse vaja on, sest see võib halvimal juhul röövida voodist välja astumiseks kogu motivatsiooni.

4. Ära mõtle liiga palju

Kui Sa üles ärkad, ära hakka endalt küsima, kas täna on trennitegemiseks ikka hea päev või kas kõik asjad on pakitud — lihtsalt tõuse voodist üles ja asu TEGUTSEMA! Kui Sa liiga palju mõtled, leiad Sa kindlasti mõne järjekordse vabanduse, miks "homme“ on parem.

5. Premeeri ennast oma lemmikhommikusöögiga

Peale korralikku higistamist maitseb hommikusöök niikuinii lausa võrratult, kuid kui Sa oled intensiivset trenni teinud, võid lubada endale midagi eriti maitsvat. Pannkoogid? Miks ka mitte! Sa oled need kuhjaga ära teeninud ning seda arvab ka Su keha, kes veel tunde peale sporditegemist aktiivsemalt kaloreid põletab.