LG Signature W7

LG Signature W7 ekraan on 2,57 mm paksusega. Võrdluseks võib kõrvale tuua, et sama paksusega on üks harilik pangakaart. LG Signature W7 OLED-ekraani resolutsioon on 4K (UltraHD), mida toetab HDR-formaat. Hiljuti tutvustati Las Vegases CES-i näitusel kaht LG Signature W7 mudelit — 65- ja 77-tollise diagonaaliga telereid, mille ekraan kaalub kõigest 7,7 kilogrammi.

Ja nüüd lõbusam osa. Kuidas õnnestus LG-l välja töötada teler, mis on sama õhuke kui tavaline pangakaart? Kõik on äärmiselt lihtne. Teleri „aju” paigutati telerist eraldiasetsevatesse kõlaritesse. Ekraanile edastatakse pilt ühe kõlari kaudu ning sel moel oligi võimalik ekraani paksus niivõrd uskumatute mõõtmeteni viia. Siiski ei olda tulemusega veel täielikult rahul — tulevikus soovitakse ekraani paksust veelgi vähendada. Teler paigutatakse seinale magnetite abil, mistõttu ollakse kindlad, et teleri pea olematut paksust on võimalik veelgi vähendada. Siiski on ka 2,5 mm paksusega teler äärmiselt muljetavaldav.

Magnetite kasutamise idee tekitas CES-i näitusel tuliseid arutelusid. Kuidas saab ekraan ühegi juhtmeta seinal rippuda? Kuidas ühendada sellisel juhul HDMI-kaabel ja USB-mälupulk? Siiani on kõikidel õhematel teleritel olemas kõik vajalikud ühendused. Selgub, et viimased on samuti võimalik ehitada helisüsteemi sisse ning sealt edasi ühendatakse helisüsteem lamekaablit pidi ekraani külge. Nüüd aga järgmine küsimus – kuidas peita lamekaabel seina sisse? LG pakub omapoolse lahendusena välja spetsiaalsed seinaplaadid. Kui teler ise maksab hetkel umbkaudu 8000 €, siis selliseid plaate on võimalik soetada 100–200 € eest, mis muudaks stiilse ja uskumatuna näiva lahenduse täiesti teostatavaks.

Uus trendikas teler peaks turule jõudma käesoleva aasta kevadel, ent täpne hind ei ole veel teada. Seda võime hetkel üksnes oletada.

LG Signature W7 telerite HDR-tehnoloogia pakub vaatajale eriliselt teravat pilti ning kino tasemel helisüsteemi. Telerite pildi- ja helikvaliteedi eest vastutab nimelt maailmakuulus Dolby Atmos. LG Signature W7 teleri vajalikud juhtmed on peidetud kõlarisse ning sel moel ei valitse kodus enam kunagi telerijuhtmetest tekitatud segadust.

3D-ajastu lõpp

Me ei soovinud alustada halbade uudistega, sest harilikult alustatakse ikka rõõmsatest, kuid juba pikka aega on räägitud, et 3D-telerid kaovad juba üsna pea turgudelt. Jäädavalt. Nii LG kui ka Samsung on juba kuulutanud, et 2017. aastal ei anta välja ühtegi uut 3D-telerit.

Ka ametlik põhjus on teada – 3D-telerid ei vastanud ostjate ootustele. Inimesed ei ole huvitatud vaatama punase-sinisekirjude prillidega 3D-filme, vaid soovivad sama raha eest soetada kõrgema kvaliteediga teleri.

3D-tehnoloogia on püüdnud telerite protsessoreid võimsamaks muuta ning pakkuda kõikidele saadetele väikese sügavusega 3D-efekti. Soov oli peale filmide ka teisi rakendusi 3D-na näidata. Ent kahjuks see ei õnnestunud. Ostjad valisid selle asemel HDR-i, UltraHD, õhemad ekraanid ja parema nutiteleri, mitte aga 3D-telereid. Sellist valikut ei ole tootjatel võimalik ignoreerida.

Samasugune saatus võib tabada kumerate ekraanidega telereid. Samsungi esindajate sõnul ei vasta ka need klientide ootustele. Selleks, et teha head turundusstrateegiat, tuleb lõpetada kasutute tehnoloogiate arendamine ja tootmine.

Kas see kõik tähendab siis 3D-ajastu lõppu? Seda kindlasti mitte. 3D-kino ja -arvutid ei kao kuhugi. Tõsi, tasapisi hakkab 3D-tehnoloogiat üle võtma VR (virtuaalreaalsus). Hüvasti, 3D-telerid, ja tere tulemast, tapeet-telerid!

Jaga
Kommentaarid