Olgu kohe öeldud, et minul on absoluutselt ükskõik, kuidas keegi end pruunistab.
Kuni nad ühiskonnale ohtlikud ei ole, jooksku või tänaval paljalt ringi…aga mitte minu tänaval. Ma arvan, et nii mõtleb enamik inimestest.

Mina ei kuulu nende inimeste hulka, kes õhutemperatuuri kerkides randa külg külje kõrvale lamama tõttab, mul on kodus mõnus aed ja lastel oma bassein, mulle lihtsalt ei meeldi võõraste inimeste varbaid tundide kaupa oma nina ees näha, samas vaikse ja tühja ranna vastu pole mul midagi.
Nudistide rannast olen korra elus läbi jalutanud, see alasti vanainimeste kogunemine ei olnud midagi sellist, mida ma pikemalt silmitseda oleks soovinud, seega mõistan neid mehi, kes selle ranna naabruses elades paljaste paradiisi vastu võitlevad.

Kunagi ammu läksime sõbrannaga Haabneeme randa, tol ajal oli see veel vaikne rahulik paik, sättisime linad maha ja nautisime päikeselist ilma. Juba mõne aja möödudes tuli oma rannalinaga proua, väga suur ja rasket kehakaalu omav naisterahvas kiskus end alasti ja viskus päevitustekile. Oli vist väsinud, hetk hiljem norskas juba üpris häälekalt ja siis…keeras ta end unes külili. Vot selle vaatepildi kohta ütleks üks mu sõber, et peale selle nägemist kaotaks meesterahvas seksiisu igaveseks.
Meie läksime joostes kaugemale. Lausa väga kaugele.

Lugedes ajakirjandusest nudistide jutte sellest, kuidas kõige vanem alastipäevitaja on lausa 90 aastane, meenus mulle see õudne vaatepilt. Ma arvan, et ihualasti saja-aastane ei ole ka midagi sellist, mida rannas lebades vaadata tahaks. Ausalt!
Kui palja ülakehaga kõnnib noor, ilus, heas vormis naisterahvas, ei ole vast kellelgi selle vaatepildi vastu midagi, aga sellised end päris paljaks ei koori. Seda teevad ikka need, kel kas aastaid juba kõvasti turjal või siis kehakaalu kõvasti üle keskmise — see tuli välja ühe proua-nudisti intervjuust. No mis ajab neid inimesi palja tagumikuga teiste ette lamama? Palun seletage mulle!

Suudaks siis proua end selle pere olukorda panna, kelle koduakende ülemiselt korruselt ehk just see vanade ja kobetate paljasoleku nautimine tuppa kätte paistab. Mina küll ei tahaks sellise vaatega kodu.

Samas, kuni nad minu aia taha oma kehavorme demonstreerima ei tule — mina plakatitega nende vastu võitlema ei lähe.

Põnevusega ootan Teie arvamusi!
Tervitades
Kirsti

P.S. Siinkohal jääb Kirsti koos veeruga puhkusele!